Ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης της Γέφυρας Μανώλη από το Υπουργείο Πολιτισμού

2432

Στις 24 Δεκεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής έργου από την ανάδοχο εταιρεία για τη διάσωση της ιστορικής Γέφυρας Μανώλη. Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει τα άμεσα μέτρα προστασίας και αντιστήριξης στο ιστορικό γεφύρι με την μορφή του κατεπείγοντος.
Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού απέστειλε κλιμάκιο στο σημείο καθώς έχει αναλάβει και την επίβλεψη, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας είχε ήδη καταστήσει την πρόσβαση δυνατή ώστε να μπορέσει να εγκατασταθεί και να εργαστεί η ανάδοχος εταιρεία.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, παρών στην έναρξη των εργασιών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, για να κατευθύνει τις συνεχιζόμενες εργασίες και όπου χρειαστεί να παράσχει βοήθεια στις επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με την διακήρυξη η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 60 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. (Πηγή: dytikievrytania.blogspot.com)