Ξεκίνησαν οι Χειμερινές εκπτώσεις για το 2019

1505

Μια ανάσα στην αγορά μετά τη βαρυχειμωνιά των Γιορτών στην Ευρυτανία

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 οι χειμερινές εκπτώσεις. Όπως γίνεται συνήθως, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου κάθε χρόνου, και διαρκούν περίπου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που φέτος πέφτει Πέμπτη.
Μετά τη δύσκολη εορταστική περίοδο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη τη χώρα, και ιδιαιτέρως την Ευρυτανία, οι καταστηματάρχες του Καρπενησίου αναμένουν με αγωνία την περίοδο των εκπτώσεων για να πάρουν μια οικονομική ‘ανάσα’, αφού η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων εξακολουθεί να ‘χτυπάει’ τον εμπορικό κλάδο.
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, ταυτόχρονα, τονίζει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να αποφεύγουν πιθανές παγίδες από αθέμιτες και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή. Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις μεγάλες εκπτώσεις.