Μειωμένο κατά 11% το πετρέλαιο

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου κίνησης σε όλα τα πρατήρια της χώρας. Οι τιμές είναι μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες του Οκτώβρη 2018 σε ποσοστό κατά 11% στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1,02 ευρώ. Μια μικρή άνοδος σημειώνεται στις τιμές τους πετρελαίου φέτος, όπως και κάθε χρόνο στις ορεινές περιοχές. Ειδικότερα, στον Νομό Ευρυτανίας οι τιμές κυμαίνονται από 1,085 στα πρατήρια του Δήμου Καρπενησίου, έως 1,09 ευρώ το λίτρο στα πρατήρια του Δήμου Αγράφων.

Ο καιρός αναβάλλει την προμήθεια πετρελαίου στα νοικοκυριά

Ο καλός καιρός των ημερών του Οκτωβρίου βοήθησε τα νοικοκυριά να αναβάλλουν για αργότερα την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης με αποτέλεσμα οι πρατηριούχοι να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη τις διανομές, με τα πρατήρια τους να έχουν μεγάλη διαθεσιμότητα σε πετρέλαιο, ενώ οι πολίτες με σύμμαχο τον καιρό καταφέρνουν να γλιτώσουν μερικά ευρώ από την τσέπη τους.

Στα σκαριά το επίδομα θέρμανσης – οι αλλαγές

Θέμα χρόνου είναι και η έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης 2019 στα νοικοκυριά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να είναι τα χρήματα να δοθούν στους καταναλωτές μέχρι το τέλος του έτους.Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του συνολικού κονδυλίου κατά 10 εκατ. ευρώ – και έτσι να φτάσει τα 68 εκατ. ευρώ. Το Υπουργείο όμως σχεδιάζει αλλαγές όσον αφορά το επίδομα με αύξηση του ύψους της επιδότησης από 16 λεπτά το λίτρο για την περσινή σεζόν, στα επίπεδα των 18-20 λεπτών ανά λίτρο, αλλά και ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης ζώνης, όπως είναι και η Ευρυτανία και τα οποία έχουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση.

Στις ζώνες αυτές περιλαμβάνονται τα Γρεβενά, η Δράμα, ο Έβρος, η Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, η Φλώρινα (α΄ ζώνη) και η Αρκαδία, η Ημαθία, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Καρδίτσα, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Πέλλα, η Ροδόπη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική (β’ ζώνη).