Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Τα μηνύματα Καρδαμπίκη, Σουλιώτη και Κοντογεώργου προς τους μαθητές

Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ξεκίνησαν τον αγώνα των πανελληνίων τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 οι 10.000 υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Γενικών Λυκείων και την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 οι μαθητές των ΕΠΑΛ. Δυσκολίες έκρυβε η νεοελληνική γλώσσα, ενώ το θέμα της έκθεσης για τις πανελλήνιες 2020, όπως λένε οι ειδικοί, χαρακτηρίστηκε «απαιτητικό». Το θέμα δεν ήταν άλλο από την «Ανάγνωση Βιβλίων», ενόψει της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου. Παράλληλα οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και θέματα τριών κειμένων που αφορούσαν το βιβλίο, την γραφή και τον ελεύθερο χρόνο. Οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά, ενώ την Παρασκευή 19 Ιουνίου, η εβδομάδα θα κλείσει με Βιολογία και Κοινωνιολογία. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με ελάχιστες όμως εξαιρέσεις. Τα δικά τους μηνύματα στέλνουν στους υποψήφιους των πανελληνίων της Ευρυτανίας ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Έναρξη Πανελληνίων στο Λύκειο Ραπτοπούλου

Το μήνυμα Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου

‘’Στα πλαίσια έναρξης των Πανελλήνιων Εξετάσεων, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία και ευόδωση των προσδοκιών σας. Στις οικογένειές σας, δύναμη, και κουράγιο για την αμέριστη συμπαράστασή τους στον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, που εσείς πραγματοποιείτε κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που έχουν προκύψει και στη χώρα μας λόγω της πανδημίας.

Είναι γεγονός ότι η διεξαγωγή των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων πραγματοποιείται κάτω από τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του covid-19, και διαμόρφωσε ένα πλάνο, το οποίο διαφέρει από τη συνήθη διαδικασία.

Η θετική μας σκέψη θα σας συντροφεύει σε αυτή σας την προσπάθεια.’’

Μήνυμα Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη

‘’Σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και δύναμη στον αγώνα που ξεκινάτε για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εύχομαι επίσης στις οικογένειές σας υγεία και υπομονή, για να σας στηρίζουν στις προσπάθειες και τις επιλογές σας.

Καλή δύναμη  και καλή επιτυχία!’’

Μήνυμα Δημάρχου ΑγράφωνΑλέξη Καρδαμπίκη

‘’Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους μαθητές και της μαθήτριες του Δήμου μας, καλή επιτυχία στη δύσκολη αυτή δοκιμασία για την είσοδό  τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η φετινή χρονιά σε σύγκριση  με τις προηγούμενες έχει αρκετές ιδιαιτερότητες λόγω των μέτρων που πάρθηκαν εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας .

Πραγματικά σας συγχαίρω και σας θαυμάζω που  αν και  αναγκαστήκατε να απομακρυνθείτε αιφνιδιαστικά από τις σχολικές τάξεις και τους συμμαθητές σας και κληθήκατε να προσαρμοστείτε σε νέους τρόπους  τηλεμαθημάτων  και τηλεδιδασκαλίας, τα καταφέρατε στο έπακρο.

Οι εξετάσεις αυτές είναι η κορύφωση ενός μακρόχρονου αγώνα για την επίτευξη των επιδιώξεών σας. Με εφόδια τη γνώση και την επιμονή, την υπομονή και την αισιοδοξία, ξεκινάτε αυτήν την προσπάθεια για το κυνήγι των ονείρων σας.

Αύριο να θυμάστε ότι είναι μία ευκαιρία από τις πολλές που θα σας δοθούν στη διάρκεια της ζωής σας. Χωρίς  άγχος και γεμάτοι ελπίδα και ηρεμία. Γιατί, στη  ζωή σας αυτός δεν είναι ο μοναδικός δρόμος. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες.

Εύχομαι το τελικό αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους  κα τις θυσίες όλων.

Επίσης καλή δύναμη και υπομονή τις δύσκολες αυτές μέρες και σε γονείς και εκπαιδευτικούς που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την στήριξή τους στον αγώνα σας.

Καλή επιτυχία!’’