Ξεκινά ο διαγωνισμός «Αναβάθμιση – ανάπλαση οικιστικών περιοχών Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας Δήμου Αγράφων»

1251

Στη διενέργεια δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού με ανοικτή διαδικασία μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου του έργου που έχει τίτλο: «Αναβάθμιση – ανάπλαση οικιστικών περιοχών Τ.Κ. Δυτ. Φραγκίστας Δ. Αγράφων» εκτιμώμενης αξίας 58.500,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής σχεδιάζει ο Δήμος Αγράφων. Το αντικείμενο της μελέτης προβλέπει την εκτέλεση εργασιών ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων της Τ.Κ. Δυτικής Φραγκίστας πλησίον του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η κατασκευή αυτού του έργου θα λύσει χρόνια προβλήματα και θα βελτιώσει τόσο τις συνθήκες διαβίωσης, όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι ταυτίζονται με τον κύριο τόπο κοινωνικής συνάθροισης των ιδίων αλλά και των επισκεπτών ιδιαίτερα μάλιστα κατά τη θερινή περίοδο οπού λαμβάνουν χώρο τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για την υλοποίηση του έργου ακολουθούνται τα παρακάτω στάδια εργασιών: Θα πραγματοποιηθεί πλακόστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες στην ήδη υπάρχουσα βάση από σκυρόδεμα. Θα κατασκευασθεί νέος πέτρινος τοίχος ύψους 0,50 m στη θέση που υποδεικνύεται στο σχέδιο, το οποίο επισυνάπτεται στα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Θα τοποθετηθούν ξύλινα κιγκλιδώματα από ξυλεία τύπου Σουηδίας. Θα τοποθετηθούν συνολικά πενήντα πέντε (55) μεταλλικά κολονάκια – εμπόδια. Στα υπάρχοντα φρεάτια όμβριων θα τοποθετηθούν σιδηρές εσχάρες.

Χρόνος εκτέλεσης του έργου

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Τα έγγραφα της παρούσας διαδικασίας δημόσιας σύμβασης θα καταχωρηθούν στο σχετικό ηλεκτρονικό χώρο του ΕΣΗΔΗΣ – Δημόσια Έργα και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (https://agrafa.gr/).