Με κέντρο τη Στερεά Ελλάδα, ξεκινά το EKO Acropolis Rally του 2021, το οποίο θα βρεθεί σε τρεις διαφορετικές Περιφέρειες, καθώς το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές και στην Αττική και στην Πελοπόννησο.

Στόχος των διοργανωτών ήταν το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολλές από τις κλασικές «ακροπολικές» ειδικές της Στερεάς Ελλάδος, οι οποίες παραδοσιακά αποτελούν «πόλο έλξης» των απανταχού λάτρεων του WRC. 

Το shakedown του αγώνα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Λαμίας και θα έχει μήκος 4,25 χιλιόμετρα. Το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στη διαδρομή του shakedown στις 8.01., ενώ μετά την απαραίτητη ανασυγκρότηση στο Service Park της Λαμίας, τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου στις 17.30 της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ακολούθως έχει προγραμματιστεί η πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, η «COSMOTE 5G Athen Stage», με μήκος 980 μέτρα. Πρόκειται για μια ειδική στο κέντρο της Αθήνας, περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν θέαμα στους παρευρισκομένους. Το πρώτο αυτοκίνητο θα εκκινήσει στην COSMOTE 5G Athens Stage στις 18.08, ενώ το Parc Fermé θα είναι στην Πλατεία Συντάγματος.

Μετά το πρόγραμμα της Παρασκευής και Σαββάτου σε Πελοπόννησο και λοιπή Στερεά, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ειδικές. Η πρώτη είναι ο φημισμένος «Ταρζάν» των 23,37 χλμ. στις 8.25, ακολουθεί ο «Πύργος» των 33,20 χλμ. στις 10.03, ενώ μετά το Tyre Fitting Zone στη Σπερχειάδα, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν εκ νέου στον «Ταρζάν» για την «WOLF Power Stage», η οποία θα έχει μήκος 12,68 χλμ. και η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου θα δοθεί στη 13.08. 

Ο τερματισμός του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 14.38 στον περιβάλλοντα χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όπου και θα βρίσκεται το Service Park του EKO Acropolis Rally.

Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές μήκους 292,19 χιλιομέτρων, ενώ οι «απλές» εκτείνονται σε 993,66 χιλιόμετρα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, μετά το πέρας της διοργάνωσης, αναμένεται να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί.