Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών, δίνοντας όπως κάθε χρόνο πρώτο το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι μαθητές που προετοιμάστηκαν όλη τη σχολική χρονιά για τις πανελλήνιες, προχωρούν στις τελευταίες επαναλήψεις της ύλης τους πριν την έναρξη. Τις υπόλοιπες μέρες οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για κάθε μία από τρεις ομάδες

προσανατολισμού που έχουν επιλέξει. Από την άλλη οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου με τα Νέα Ελληνικά και το Σάββατο 4 Ιουνίου με τα μαθηματικά. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ. καθώς στις 8:30 π.μ. θα ξεκινάει η εξέταση. Αναφορικά με τα Γυμνάσια ημερήσια, εσπερινά και ειδικά τα μαθήματα για το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα.

Τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία και φέτος θα είναι τρία, όπως αναφέραμε και σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα το ένα κέντρο θα είναι στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, όπου θα εξεταστούν σε αυτό και οι μαθητές του Κερασοχωρίου και το άλλο εξεταστικό κέντρο θα είναι το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, όπου θα εξεταστούν και μαθητές από το ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας. Φέτος δε θα λειτουργήσει το εξεταστικό κέντρο στο Ραπτόπουλο, αλλά στη Γρανίτσα όπου θα εξεταστούν οι μαθητές από τη Γρανίτσα και το Ραπτόπουλο.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κα Βασιλική Ηλιοπούλου σε μήνυμά της προς τους μαθητές αναφέρει:

φωτογραφία αρχείου