Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ευρυτανίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει το κοινό ότι στις 12 Μαΐου ξεκίνησαν οι πτήσεις και οι ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων για την ανοσοποίηση της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας, στο πλαίσιο της εαρινής εκστρατείας του 2020.

Θα διενεργηθούν ρίψεις στις παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, ∆ράμας και σε περιοχές τω Περιφερειακών Ενοτήτων Ευρυτανίας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται σε ακτίνα 50km γύρω από εντοπισμένα κρούσματα Λύσσας. Το χρονοδιάγραμμα της εαρινής εκστρατείας ρίψεων για την περιοχή μας έχει ως εξής:

Μετάβαση στην αερολέσχη του Αγρινίου με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης τις 24 -26 Μαΐου. Από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο τα αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν πτήσεις για περίπου 2 – 3 πτητικές ημέρες και θα καλύψουν περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας και μικρά τμήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με βάση το παραπάνω χρονοδιάγραμμα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις, ομίχλες, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις), η αντιλυσσική εμβολιακή εκστρατεία της Άνοιξης του 2020 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί γύρω την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.