«Ξενοφών»: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στην Ευρυτανία.

2985

Από χθες το μεσημέρι η κακοκαιρία «Ξενοφών» χτύπησε όλες τις περιοχές της χώρας. Θυελλώδεις άνεμοι, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς Κελσίου και σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης φθινοπωρινής κακοκαιρίας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η κακοκαιρία «Ξενοφών», σύμφωνα με το meteo του ΕΑΑ, θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τους θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φθάσουν και τα 10 Μποφόρ. Λόγω της έντασης των ανέμων σε αρκετές περιοχές, απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια πελάγη, θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως την Πέμπτη.

Ο καιρός από χθες χάλασε αισθητά. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση καιρού στην περιοχή μας έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στο Καρπενήσι βέβαια, αναμένεται ο υδράργυρος να πέσει στους 7ο και 8ο C τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ενώ χθες το βράδυ, τα θερμόμετρα έδειξαν και 5ο C!