Δίπλα στους δημότες του που έχουν ανάγκη βρίσκεται ο Δήμος Αγράφων, αφουγκραζόμενος τις οικονομικές δυσκολίες τους, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα ο Δήμος ύστερα από τις εισηγήσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καρπενησίου αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τρεις δημότες του Δήμου Αγράφων.

Αναλυτικότερα, Α) Ο δημότης διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του στην ΔΕ Ασπροποτάμου. Μέλη της οικογένειας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και χρήζουν εξειδικευμένης ιατρικής παρακολούθησης. Δεν υπάρχουν σταθεροί οικονομικοί πόροι. Καθώς επίσης αντιμετωπίζουν και σοβαρές στεγαστικές ελλείψεις. Β) Ο δεύτερος δημότης μένει με τη σύζυγό του στην ΔΕ Απεραντίων. Είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν σοβαρές στεγαστικές ελλείψεις που δεν μπορούν να καλύψουν με τα ιδία μέσα. Γ) Ο τρίτος δημότης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας έχει κριθεί με 79% ποσοστό αναπηρίας αναμένεται να ενταχθεί σε προνοιακό επίδομα. Δεν είναι σε θέση να εργαστεί, μέχρι σήμερα ο μόνος οικονομικός του πόρος προέρχεται από το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Αδυνατεί να καλύψει λογαριασμούς και άλλες βασικές βιοτικές ανάγκες.

Ο Δήμος Αγράφων λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω αποφάσισε τη  χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ στον πρώτο δημότη, τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ στον δεύτερο και τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης χιλίων (1.000) ευρώ στον τρίτο, προκειμένου να καλυφθούν αντίστοιχα οι αναφερόμενες βιοτικές ανάγκες τους. Η δαπάνη θα καλυφθεί με ανάληψη από σκέλος των εξόδων με τίτλο «Καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες και οικογένειες» του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023.