Η Ελλάδα ετοιμάζεται να τιμήσει με λαμπρότητα-όση επιτρέπει βεβαίως η πανδημία- την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και σε όλα τα μέρη τη χώρας προγραμματίζονται εκδηλώσεις, δράσεις και άλλες πρωτοβουλίες.

Κάποιες μάλιστα είναι πρωτότυπες και μια από αυτές έλαβε χώρα στον υδατόπυργο του Δοκιμίου του Αγρινίου που «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα αλλά απέκτησε και τις μορφές ηρώων του ’21. Καραϊσκάκης, Μπουμπουλίνα, Κολοκοτρώνης ακόμη και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, φιγουράρουν πάνω στο κτίσμα και τραβούν τα βλέμματα από μακριά.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιου πρωτοβουλία είναι αλλά το γεγονός έγινε γνωστό από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κωνσταντίνο Κιτσοπάνο που αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίσαμε να προβούμε σε μια σειρά ενεργειών, μια εξ αυτών, η τοποθέτηση ενός πανό 30Χ4μ, στον υδατόπυργο Δοκιμίου, στον οποίο παράλληλα εγκαταστάθηκε προστατευτικό περίβλημα.

Ως ελάχιστη τιμή για όλους αυτούς τους, τους όχι και τόσο μακρινούς μας προγόνους, οι οποίοι θυσίασαν τα πάντα, ώστε εμείς σήμερα να συλλογιζόμαστε ελεύθεροι.

Γιατί, όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»(Πηγή:agrinionews.gr)