Οι γυναίκες της Ευρυτανίας τίμησαν τη Γιορτή της Μητέρας

2618

Την γιορτή της μητέρας, Κυριακή 13 Μαΐου, γιόρτασε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας μαζί με το Συλλόγου Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς. Τα Δ. Σ. των δύο Συλλόγων συναποφάσισαν να πραγματοποιήσουν προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Προυσού για να τιμήσουν την «Κυρά της Ρούμελης». Τα μέλη των Συλλόγων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έτσι την Κυριακή το πρωί συναντήθηκαν στο μοναστήρι και ακολούθησαν κοινό πρόγραμμα.

Παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της Αρτοκλασίας που τέλεσε ο σεβαστός ηγούμενος, π. Γεράσιμος. Δέχτηκαν τις ευλογίες και απόλαυσαν τη φιλοξενία που προσφέρει το μοναστήρι. Ο π. Γεράσιμος, φιλόξενος και περιποιητικός, με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στην Μητέρα όλων μας, την Παναγία μας, στις αρετές της και το υπόδειγμα προς μίμηση, που μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Στη συνέχεια τα μέλη των Συλλόγων επισκέφτηκαν το ιχθυοτροφείο στον Γαύρο. Ενημερώθηκαν από τη ιδιοκτήτρια την κ. Αγγελική Γιολδάση- Παναγιωτοπούλου για τη διατροφική αξία της πέστροφας, τις συνθήκες διατροφής τους στον συγκεκριμένο χώρο (μεγαλώνουν στο φυσικό –καθαρό- περιβάλλον της περιοχής από 18 έως 20 μήνες), γεύτηκαν την καπνιστή πέστροφα που παρασκευάζουν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Και, τέλος, στο Κλαυσί, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του χωριού, συνέφαγαν και διασκέδασαν. Αναφέρθηκαν στο ιστορικό της θεσμοθέτησης της γιορτής, ακούστηκαν ποιήματα που υμνούν την προσφορά της μάνας ενώ η κ. Κουκούτση απήγγειλε ποιήματα που η ίδια εμπνεύστηκε και έγραψε γι’ αυτή τη γιορτή που μας αφορά όλους!

Οι Σύλλογοι Γυναικών με τις δραστήριες Προέδρους, κ. Ιουλία Πετροπούλου και κ. Γεωργία Γκαρίλα, και τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. βέβαια, οργανώνουν πάντα ενδιαφέρουσες δράσεις, φέρνοντας τα μέλη πιο κοντά μεταξύ τους και νοηματοδοτόντας τις μέρες και τη ζωή! Ενδιαφέρουσα η ιδέα της συνύπαρξης και της γνωριμίας! Γιόρτασαν λοιπόν οι γυναίκες του Καρπενησίου και της Δ. Ε. Φουρνάς, την ημέρα της μητέρας, τιμώντας πρωταρχικά την Μητέρα των μητέρων, αιτώντας να αναλάβει μυστηριακά τη ζωή, να καθοδηγεί και να προστατεύει, και στη συνέχεια μέσα στην ανοιξιάτικη ευρυτανική φύση, απόλαυσαν και την ομορφιά και της μητέρας γης.