Στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού αποφασίστηκε η χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων που έχουν να κάνουν με δράσεις για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με δαπάνες για την υγεία, για την αντιπλημμυρική προστασία, με έργα για την αγροτική οικονομία αλλά και με έργα για την βελτίωση του οδικού δικτύου του Νομού. Αρκετά από τα έργα αφορούν το Δήμο Αγράφων.

Συγκεκριμένα για τα Άγραφα:

  •  «ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2021», προϋπολογισμού 73.500,00 €. Με στόχο την συνέχιση των δράσεων και των πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών προγραμματίζεται για το καλοκαίρι η καθημερινή περιήγηση με σκάφη σε διάφορα σημεία της Λίμνης, εκτελώντας συγκεκριμένα δρομολόγια (Γέφυρα Τατάρνας – Συβίστα  – Γέφυρα Τατάρνας, και Γέφυρα Τατάρνας – Γεφύρι Μανώλη – Άγιος Γεώργιος (Γεφ Επισκοπής) – Γέφυρα Τατάρνας)
  •  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΩ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ – ΠΑΛΑΙΟΧΟΡΙΓΚΟΒΟ – ΚΕΔΡΑ», προϋπολογισμού 300.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την βελτίωση του οδικού δικτύου που συνδέει το Ραπτόπουλο με τα Κέρδα από την μεριά του Παλαιοχορίγκοβου. Η συγκεκριμένη διαδρομή αφορά στην συντόμευση της όδευσης μεταξύ των δύο περιοχών αλλά και την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής.  
  •  «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕ ΑΓΡΑΦΩΝ»,  προϋπολογισμού 600.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αποκατάσταση βλαβών και κατασκευή τεχνικών για την βελτίωση του οδικού δικτύου της ΔΕ Αγράφων μετά και τις καιρικές συνθήκες που εκδηλώθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου (ΙΑΝΟΣ) με αποτέλεσμα η ΔΕ Αγράφων να κηρυχτεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην περιοχή των Βραγγιανών, με την κατασκευή κιβωτοειδών οχετών στο γεφύρι του «Κακού» και στο υδατόρεμα της Κουστέσας.    
  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ & ΔΕ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ», προϋπολογισμού 780.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας στην περιοχή της Φραγγίστας και των Απεραντίων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής «Ξεχωριστές και στοχευμένες στο νέο αυτό τεχνικό πρόγραμμα είναι …οι δράσεις για τον πολιτισμό, τις αθλητικές δραστηριότητες και τον τουρισμό, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στην αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών, αλλά και η οριστική αντιμετώπιση των βλαβών στα Άγραφα που προκάλεσε η κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου. Επίσης ανταποκρινόμαστε τόσο στις αυξημένες ανάγκες που έχει το οδικό μας δίκτυο όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών».