Στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλέξανδρου Χουλιαρά και του Σταύρου Τραγάρα, ‘ΕΥΡΥΤΑΝΟ -ΛΗΜΝΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ’. Το βιβλίο είναι το κοινό πόνημα φιλίας και διαλεκτικής μεταξύ των δύο συγγραφέων, μεταξύ Ευρυτάνων και Λημνιών. Στην αίθουσα παρουσιάσεων του Πολεμικού μίλησαν εκ μέρους των Ευρυτάνων: ο Μάκης Φλώρος και ο Κωνσταντίνος Συγγούνης και από μέρους των Λημνιών φίλων ο Αριστείδης Τσορτρούδης κι ο Μπάμπης Κουρεμέτης.

Ο κ. Χουλιαράς κατά το καλωσόρισμά του είπε χαρακτηριστικά: “Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Λημνιοί και συντοπίτες μου Ευρυτάνες, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος, καθότι για δεύτερη φορά βρίσκομαι μαζί σας. Πρώτη ήταν τον Αύγουστο, όταν στη μαγευτική Μύρινα οι εκλεκτοί φίλοι και πνευματικοί άνθρωποι, ο Αριστείδης Τσορτρούδης, ο Μπάμπης Κουρεμέτης, ο Μάκης Φλώρος και ο Χρήστος Κολερός παρουσίασαν το κοινό βιβλίο του Σταύρου και εμού ‘Ευρυτανολημνιακοί Διάλογοι’. Σήμερα είναι παρόντες οι τρείς πρώτοι και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Επίσης ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας τους εκλεκτούς συντοπίτες μου Ευρυτάνες και τους αγαπημένους μου συγχωριανούς Κρικελλιώτες, που μας έκαναν την τιμή να βρίσκονται σήμερα εδώ. Προσωπικά, όπως πολλές φορές το έχω πει, αισθάνομαι μισός Ευρυτάνας και μισός Λημνιός, μισός νησιώτης και μισός Καρπενησιώτης… Η κορύφωση της ευρυτανολημνιακής ώσμωσης επιτεύχθηκε με τον άριστο γιατρό και τον καλύτερο άνθρωπο, το Σταύρο τον Τραγάρα, με τον οποίον η ψηφιακή μας επαφή και επικοινωνία υπήρξε όχι μόνον άψογη, αλλά βαθιά πνευματική και πάρα πολύ ανθρώπινη’’.