‘Οι Θεοί του Ολύμπου’ στο σανίδι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο

2249

Με επιτυχία η παράσταση της Θεατρικής Αγωγής

Με τον πιο επιτυχημένο και δημιουργικό τρόπο ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εμπνεύστηκε τη δημιουργία τμήματος Θεατρικής Αγωγής με επικεφαλής τον έγκριτο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Μέρρα. Ο Σπερχιαδίτης καλλιτέχνης και παιδαγωγός ξεκίνησε τον Φεβρουάριο να μυεί τους μικρούς μαθητές στην τέχνη του θεάτρου αρχικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, που εν συνεχεία όμως εξελίχθηκε σε κανονική προετοιμασία ενός πλήρους και απαιτητικού σεναρίου. Τα παιδιά από το πρώτο κιόλας μάθημα επέδειξαν ζωηρό και αμείωτο ενδιαφέρον με κύριο στοιχείο την καλλιέργεια της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όταν τελικά ανέβηκε η παράσταση οι μικροί ηθοποιοί ενεθάρρυναν ο ένας τον άλλο, πριν να ανέβουν στη σκηνή και μετά συνέχαιραν τους συναδέλφους τους, όταν επέστρεφαν στα παρασκήνια.

                «Οι Θεοί του Ολύμπου στην Athens Land» το κωμικό έργο του Βασίλη Αναστασιάδη  κατά γενική ομολογία έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς τα παιδιά επέδειξαν ικανότητες απροσδόκητα ανώτερες από την ηλικία τους και το χρόνο προετοιμασίας τους. Το καταστάλαγμα όλων αυτών είναι τελικά μια ωραία αίσθηση όσων παρακολούθησαν την παράσταση και η προσδοκία των παιδιών, μικρών και μεγάλων, να συνεχίσουν τα μαθήματα την επόμενη χρονιά.

                Παράλληλα με το τμήμα των παιδιών από Γ΄ Δημοτικού και άνω, λειτούργησε  ομάδα θεατρικού παιχνιδιού νηπίων και πρώτων τάξεων Δημοτικού. Την ευθύνη είχε η κυρία Ευσταθιάδου Νεκταρία, που ανέλαβε την θεατρική αγωγή των μαθητών της με τη χρήση του αυτοσχεδιασμού και της έκφρασης συναισθημάτων. Τα γεννήματα της φαντασίας των παιδιών, έτσι όπως διαμορφώθηκαν στην διάρκεια των παιχνιδιών, παρουσιάστηκαν επί σκηνής σε μια παράσταση, που προηγήθηκε αυτής των μεγαλύτερων παιδιών.

                Ο Σύλλογος ευχαρίστησε την κυρία Ευσταθιάδου για την αφιλοκερδή διάθεση του χρόνου και της ενέργειάς της, για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και την ενθάρρυνση των μικρών μαθητών να καλλιεργήθηκε το θάρρος και την ικανότητα να ανεβούν στην σκηνή. Ευχαριστίες από το ΔΣ του Συλλόγου και στην Ιερά Μονή Προυσού, για την συνδρομή της προκειμένου να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια,  στην ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου, στη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού για τη διάθεση των κοστουμιών και στους γονείς.