Αφού κατέθεσε στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών τον συνδυασμό «Στερεά Περιφέρεια», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μαρκόπουλος, ανέφερε: «Ο συνδυασμός μας είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας. Η σύνθεση του περιλαμβάνει 20 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, 10 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, 10 επαγγελματίες του ιατρικού και νοσηλευτικού κύκλου, 10 ιδιωτικούς υπαλλήλους, 12 συνταξιούχους, 5 δικηγόρους, 5 ένστολους, 6 εκπαιδευτικούς, 3 λογιστές και 3 ασφαλιστές και άλλα επαγγέλματα. Η προσπάθεια μας να εκφράσουμε και να εκπροσωπήσουμε όλες τις ταχύτητες και όλες τις επιδιώξεις των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας είχε αίσιο τέλος. Παραμείναμε και στη σύνθεση μας ανεξάρτητοι, αχειραγώγητοι διεκδικητικοί και ιδιαίτερα ποιοτικοί. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και  όλους τους συμμαχητές μου για αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Η πορεία προς την τελική νίκη μόλις ξεκίνησε».

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι για την Ευρυτανία είναι:

Γιάννης Κατσαρός: Γεννήθηκε στο χωριό Άγραφα Ευρυτανίας το 1962, είναι μέλος της πολύτεκνης οικογένειας του Γεωργίου Κατσαρού (οκτώ αδέρφια).

Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Τουφεκούλα από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας κι έχουν 3 παιδιά, διαμένουν μόνιμα στο Καρπενήσι. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Χωριό Άγραφα και το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι Συνταξιούχος Υποστράτηγος εν αποστρατεία. Στις Επικείμενες Εκλογές της Αυτοδιοίκησης, αποφάσισα να συστρατευτώ, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας, με τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ  συνδυασμό «ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κώστα Μαρκόπουλο.

Απόστολος Νταβαρίνος του Κων/νου: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28/4/1977 αλλά μεγάλωσε στα Τοπολιανα Ευρυτανίας όπου τελείωσε το Δημοτικό και στην Γρανίτσα Ευρυτανίας το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Ερχόμενος στην Αθήνα εργάσθηκε και εργάζεται ως Εργοδηγός έργων σε μεγάλες εταιρείες όπως «ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΑΕ», «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ», «ΕΡΤΕΚΑΑΕ», «LM CONSTUCTION” με αντικείμενο την ανάπλαση και διαμόρφωση πλατειών, πεζοδρομίων καθώς και πρασίνου. Επίσης σε έργα της ΔΕΔΔΗΕ και ΕΥΔΑΠ σε περιοχές της Αττικής σε Κηφισιά και Φιλοθέη καθώς και στον Πειραιά. Συνεργάστηκα επίσης με την πολιτική προστασία στην Περιφέρεια Αττικής. Ένα διάστημα διετέλεσα και σύμβουλος ενέργειας στις εταιρείες WATT+VOLT & KEN.

Νίκος Ρεσίτης: Γεννήθηκε στη Σιβίστα Ευρυτανίας όπου πήγε μέχρι την Α’ Δημοτικού. Εν συνεχεία μετακόμισε στο Καρπενήσι όπου και τελείωσε το Λύκειο. Μετά από απόκτηση εμπειρίας κατέληξε να γίνει υπεύθυνος οργάνωσης marketing και επικοινωνίας των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών INTERLINGUA. Εν συνεχεία δημιούργησε τα μεσιτικά γραφεία INTERNATIONAL τα οποία λειτούργησε επί σειρά ετών και ήταν εξωτερικός συνεργάτης των τραπεζών Eurobank  Εμπορικής και Πειραιώς. Έκλεισε τα γραφεία όταν απέκτησε 4 παιδιά και μετακόμισαν στο Καρπενήσι.

Λαμπρινή Ταλιούρα

Η Λαμπρινή Ταλιούρα γεννήθηκε  και κατοικεί στο Καρπενήσι.  Είναι επιχειρηματίας με 2 επιχειρήσεις μία στην Αθήνα και μία στο Καρπενήσι.

Τσιάμη Εύα: Γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1961. Αποφοίτησε από το Γενικό λύκειο Καρπενησίου. Σπούδασε στις σχολές μόδας ΣΙΤΆΜ στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 80. Εργάστηκε σαν επιμορφώτρια στην λαϊκή επιμόρφωση και το 1985 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός  της ειδικότητάς μου στον οργανισμό εργατικής εστίας ,στο Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας Καρπενησίου. Με το κλείσιμο του κέντρου στο Καρπενήσι, υπηρέτησε στον ίδιο οργανισμό, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Καρπενησίου, σαν προϊσταμένη και διαχειρίστρια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε με το νόμο περί ανήλικου τέκνου. Κατέχει πιστοποιήσεις σε διάφορους τομείς με τους οποίους έχω ασχοληθεί. Από τις αρχές του 2022 έχει εκπαιδευτική επάρκεια, εκπαιδευτικού ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης ΕΟΠΠΕΠ.
Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες στο Καρπενήσι και στη Λαμία όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία μεγάλωσε σαν μονογονεϊκή οικογένεια, μετά τη λύση του γάμου της.