Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγράφων προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαρρύθμιση υφιστάσμενου κτιρίου – τμήματος Πνευματικού Κέντρου «Γεώργιος Καφαντάρης» Δ.Ε. Φραγκίστας Δήμου Αγράφων», συνολικής δαπάνης 312.984,24€ χωρίς ΦΠΑ και χωρίς αναθεώρηση.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκαν τα παρακάτω μέλη για τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή για την προσωρινή Παραλαβή του έργου:1. Καρέτσος Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ ως πρόεδρος 2. Λάππας Αντώνιος, Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ ως μέλος 3. Μαντέκας Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ ως μέλος.

Το έργο περιλαμβάνει καταρχήν την αποκατάσταση παλιού κτιρίου στην Ανατ. Φραγκίστα Ευρυτανίας σε επαφή με το υφιστάμενο εν λειτουργία Πνευματικό Κέντρο ΓεώργιοςΚαφαντάρης. Μετά την αποπεράτωσή του το εν λόγω κτίριο θα αποτελέσει αναπόσπαστο λειτουργικά χώρο του προαναφερθέντος ιδρύματος περιλαμβάνοντας τις εξής νέες χρήσεις σε αντίστοιχα διαμορφούμενους χώρους: − Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο − Εκθεσιακό χώρο στον όροφο− Ανελκυστήρα για χρήση -κυρίως- από τα ΑΜΕΑ με το αντίστοιχο μηχανοστάσιο − Υπαίθριο αμφιθέατρο για μικρής κλίμακας πολιτιστικές εκδηλώσεις − Χώρο καμαρινιών – WC συνοδευτικό της χρήσης του αμφιθεάτρου και γενικά των εκδηλώσεων του Ιδρύματος. − Ανάπλαση του υφιστάμενου χώρου WC με πρόβλεψη για τη μελλοντική του χρήσηαπό ΑΜΕΑ− Χώρος υποδομών Η/Μ Εγκαταστάσεων (λεβητοστάσιο).

Σκοπός του έργου

Η σκοπιμότητα του έργου έγκειται κατ’ αρχήν στην εκτεταμένη αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Καφαντάρης και κατά συνέπεια και του σημαντικού πολιτιστικού -και όχι μόνο- έργου το οποίο αυτό προσφέρει στον ευρυτανικό χώρο.

Επιμερισμένοι, οι στόχοι – σκοπιμότητες του συγκεκριμένου έργου είναι αναφορικά οι εξής: Η αποκατάσταση και επαναχρήση ενός παραδοσιακού κτίσματος και η λειτουργική του ένταξη στις τοπικές δραστηριότητες. Η αναβάθμιση του κέντρου του οικισμού. Η περιοχή της Ανατ. Φραγκίστας όπου θα υλοποιηθεί το έργο παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον διασώζοντας σε μεγάλο βαθμό την παραδοσιακή αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του οικισμού. Ταυτόχρονα αποτελεί και δυναμικότατο κέντρο του οικισμού με πλείονες σημαντικές χρήσεις (εμπόριο, συγκοινωνίες, υπηρεσίες, ψυχαγωγία). Η εκτέλεση του παρόντος έργου αναμένεται – λαμβάνοντας υπόψη και την κεντρικότατη θέση των επεμβάσεων σε σχέση με τον οικισμό – να βελτιώσει την αισθητική και τη «λειτουργικότητα» της περιοχής ώστε να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Η βελτίωση των συνθηκών επισκεψιμότητας στην περιοχή του χώρου επέμβασηςκαι στον οικισμό γενικότερα, τόσο με την αναβάθμιση των υποδομών όσο και με την αισθητική της ανάδειξη. Η ενίσχυση των στοιχείων του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και η ομαλή ένταξη σε αυτό των προτεινόμενων κατασκευών, κατά τρόπο όμως ο οποίος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες.

Η δυνατότητα χρήσης του χώρου από τα ΑΜΕΑ. Μέσω των παραπάνω, η βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών της περιοχής της Ανατ. Φραγκίστας, και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του ∆ήμου Αγράφων.