Ο ‘‘Αγώνας ζωής’’ χάρισε ζωή!

1919

«ΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

Μια ακόμα σπουδαία βραδιά προσφοράς διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών κατά των νεοπλασματικών ασθενειών Ευρυτανίας ‘Αγώνας Ζωής’.  Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή”,  Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η αντιπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ κα Μαρία Κώστογλου. Η κα Κώστογλου η οποία παρευρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου ξεκίνησε την ομιλία της ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης για την διαδικασία που χρειάζεται ώστε να μπορεί κάποιος να γίνει δότης μυελού των οστών καθώς και για  την διαδικασία που ακολουθείτε μετέπειτα στην περίπτωση που βρεθεί συμβατός. Στο τέλος της εκδήλωσης  κάλεσε τους παρευρισκόμενους αποχωρώντας από την αίθουσα στον προθάλαμο του συνεδριακού κέντρου να συμμετάσχουν  στη διαδικασία Εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών, συμπληρώνοντας την απαραίτητη αίτηση  εγγραφής και  λαμβάνοντας  επιχρίσμα  από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα).

Ο σύλλογος και η Πρόεδρος του κα Ανθή Μουλιανίτη- Κοντοκώστα, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Π.Ε Ευρυτανίας για την συν διοργάνωση της εκδήλωσης, τον ιατρικό σύλλογο Καρπενησίου, την  αντιπρόσωπο της ΚΕΔΜΟΠ και τέλος  τον κόσμο που παρευρέθηκε με αγάπη και αίσθημα προσφοράς στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μέρες μας το να γίνεις δότης μυελού των οστών είναι μια εύκολη διαδικασία και καθόλου χρονοβόρα. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι συμμετέχοντας και στηρίζοντας αυτή της ενέργεια μπορεί να βοηθήσει ο καθένας μας ώστε να σωθεί μια ζωή. Για το λόγω αυτό η σωστή ενημέρωση είναι ο βασικός πυρήνας αυτής της δράσης. Ο Ευρυτανικός Παλμός ήταν χορηγός επικοινωνίας και πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του συλλόγου.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου με την καλεσμένη εισηγήτρια κα Κώστογλου

Τα μέλη του Συλλόγου ‘‘Αγώνας ζωής’’