Ολοκληρώθηκε η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου και άφησε πίσω της για κάποιους θρίαμβο και για κάποιους συντριβή.

Ο χάρτης της Ελλάδας έγινε μπλε φέρνοντας σε κατάσταση σοκ τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση τέτοια πτώση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ευρυτανία πάλι, η οποία διαχρονικά είναι γαλάζια με μικρά διαλείμματα, αλλάζει σελίδα με την ιατρό Θωμαΐδα Οικονόμου να εκλέγεται η νέα Βουλευτής Ευρυτανίας με την τεράστια διαφορά των 800 περίπου ψήφων, έναντι του απερχόμενου και ξανά υποψήφιου βουλευτή. Μια αλλαγή που υπήρξε πέρα από αναγκαία στην καταταλαίπωρη Ευρυτανία από τις μέχρι τώρα πολιτικές.

Σε εθνικό επίπεδο ο μεγάλος χαμένος των εκλογών κάνει απολογισμό και ζητάει συγγνώμη από τους πολίτες για τη μεγάλη ήττα. Σε τοπικό επίπεδο, ο μεγάλος χαμένος μιλά για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης και αφήνει αιχμές κατά πάντων, δίνοντας αλγεινή εντύπωση σε όλους.

Το κακό είναι ότι παρόλο που αυτές οι εκλογές έχουν τελειώσει, η χώρα παραμένει σε αστάθεια, μιας και θα ξαναγίνουν εκλογές σε ένα μήνα και τα προεκλογικά και εκλογικά παρατράγουδα δεν έχουν τέλος…

Πρώτο παρατράγουδο που έγινε γνωστό, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του newsit.gr, πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στην Καρδίτσα. Μετά από έρευνα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Σοφάδων της Καρδίτσας πέντε Έλληνες για απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο που ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που ο καθένας περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε το ποσό των 6.060 ευρώ. Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα όσα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων σε οικισμό της Καρδίτσας προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Βέβαια, το δημοσίευμα δεν μας κάνει γνωστό από ποιο κόμμα ήταν ο υποψήφιος βουλευτής, οι κάρτες και τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Δεύτερο παρατράγουδο, το περιστατικό που άκουσα πριν από λίγη ώρα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ψηφοφόρος πήρε τηλέφωνο στα Γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για να ρωτήσει τι δίνει για να μετακινηθεί και να ψηφίσει στην Ευρυτανία γιατί τηλεφώνησε και στα γραφεία των άλλων κομμάτων και πήρε προσφορές!!!

Όχι ότι δεν έχουμε ξανακούσει για παρόμοια περιστατικά σε προηγούμενες εκλογές κι πέσαμε από τα σύννεφα, αλλά κάπως στεναχωριέσαι για την κατάντια μας.