Ο Κερδώος Ερμής στο Καρπενήσι Παρουσίαση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αρχείων

2788

Η καθημερινή εμπορική ζωή του Καρπενησίου τον 19ο  και 20ό αιώνα θα ζωντανέψει μέσα από ντοκουμέντα των αρχείων, απόρρητα στην εποχή τους τραπεζικά έγγραφα και άγνωστες φωτογραφίες ιδιωτικών συλλογών την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 8:00 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Τα ΓΑΚ—Αρχεία Ν. Ευρυτανίας, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Kαρπενησίου και ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αρχείων διοργανώνουν ειδική εκδήλωση με θέμα Τα Αρχεία & ο Κερδώος Ερμής. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η προϊσταμένη των ΓΑΚ –Αρχεία Ν. Ευρυτανίας δρ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ευαγγελοδήμος, συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι», οπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας,και η πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου Σπυριδούλα Παπαδοπούλου. Η Γιώτα Κοντοκώστα θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Κερδώος Ερμής σταμάτησε στο Καρπενήσι», ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό θα κάνει ο λογοτέχνης/ποιητής Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος.


Στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου θα λειτουργεί έκθεση τεκμηρίων από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, παλαιών εφημερίδων, της Στατιστικής Αρχής, καθώς και φωτογραφίες παλαιών εμπόρων του Καρπενησίου. Μετά την εκδήλωση θα παρατεθεί δεξίωση από το Επιμελητήριο Ευρυτανίας στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου.

Ο συγγραφέα κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος

Η δρ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη