Ο ‘Παλμός’ μας…

18974

Την Παρασκευή που μας πέρασε, ο Ευρυτανικός Παλμός βρέθηκε στην Αθήνα. Όχι για βόλτα, όχι για κάποιο ρεπορτάζ ή συνέντευξη, αλλά για να βραβευτεί!
Όταν πριν από καιρό αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τα περιφερειακά μέσα ολόκληρης της χώρας, η αλήθεια είναι ότι –αν και πιστεύαμε στη δουλειά μας – θεωρούσαμε μάλλον αβέβαιη μια βράβευση ανάμεσα σε τόσες τοπικές εφημερίδες από κάθε περιφέρεια της Ελλάδας. Το νέο του ασημένιου βραβείου στην κατηγορία μας, ήρθε σαν μια ευχάριστη έκπληξη και σαν μια πολύ γλυκιά επιβράβευση(αναλυτικό ρεπορτάζ εντός).
Ένα βραβείο δεν είναι αυτοσκοπός για τη φιλοσοφία του Ευρυτανικού Παλμού, ούτε στην ουσία του αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μας και τη συνεχή δουλειά μας, είναι όμως μια δικαίωση για τον καθημερινό αγώνα των τελευταίων τριών ετών που έχουμε την εφημερίδα στα χέρια μας.
Είναι η δικαίωση για τα φύλλα που βγάλαμε μέσα από τα μαιευτήρια όταν γεννούσαμε τα παιδιά μας και είχαμε και τους υπολογιστές να κλείνουμε σελίδες και να κάνουμε διορθώσεις.
Είναι η δικαίωση για τα φύλλα που βγάλαμε λίγες μόλις ημέρες μετά το μαιευτήριο, και μαζί με τα νεογέννητα μωρά μας, κάναμε ρεπορτάζ και δουλεύαμε κανονικά.
Είναι η δικαίωση για τα φύλλα που βγήκαν από το νοσοκομείο όπου χειρουργούμουν για καρκίνο και έπειτα από τις αίθουσες χημειοθεραπείας.
Είναι η δικαίωση για τα φύλλα που βγαίνουν χωρίς καμία άλλη οικονομική στήριξη παρά μόνο των αναγνωστών μας.
Είναι η δικαίωση γιατί αντισταθήκαμε στον πόλεμο που δεχτήκαμε και κερδίζουμε συνεχώς τις μάχες.
Είναι η δικαίωση γιατί ανατρέψαμε τις ‘Κασσάνδρες’ και εξελισσόμαστε μέρα με τη μέρα.
Είναι η δικαίωση γιατί αποδεικνύουμε ότι δυο γυναίκες, όχι μόνο μπορούν να σταθούν σε αυτό το χώρο και το αντικείμενο, αλλά και να πετύχουν.
Είναι η δικαίωση γιατί καταφέραμε Ο Ευρυτανικός Παλμός να απευθύνεται όντως σε ‘σκεπτόμενους αναγνώστες’.
Είναι η δικαίωση για μια εφημερίδα που βγαίνει κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά κυρίως γιατί καταφέρνει και βγαίνει κάθε εβδομάδα από τα Άγραφα, αλλά αφορά ολόκληρη την Ευρυτανία, την Περιφέρεια Στερεάς και τις όμορες περιοχές.
Είναι σίγουρα μια επιβράβευση που μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά, αλλά πάνω από όλα μας δίνει την ώθηση να πάμε ακόμη πιο πέρα, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη δουλειά μας, μέσα από την οποία αναδεικνύεται ο τόπος μας, οι άνθρωποί του και η καθημερινότητά τους με τα προβλήματα και τις ομορφιές της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιτροπή και τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Χατζηνικολάου για το βραβείο, αλλά κυρίως σε όλους τους αναγνώστες μας που κάθε εβδομάδα επιβραβεύουν τον Παλμό μας…
Ελένη Ευαγγελία Αρωνιάδα
Εκδότρια