Ο πολιτικός προβληματισμός εν όψει των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών

1445

Ο πολιτικός προβληματισμός είναι διαχρονικά εποικοδομητικός και σίγουρα ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά του ατελέσφορου εφησυχασμού, που έχει σαν σύμμαχο την αδράνεια του “καναπέ και της πολυθρόνας” κατά το κοινώς λεγόμενο. Η κατάσταση επιδεινώνεται την κάθε φορά από την ευκαιριακή ακατάσχετη παροχολογία και υποσχεσιολογία με τις φρούδες ελπίδες των αμετανόητων και των προς τούτο ειδικά εκπαιδευμένων πολιτικάντιδων. Μια κρίσιμη συγκυρία και ευκαιρία για πολιτικό προβληματισμό είναι και οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα είναι η ανάδειξη των καλύτερων στα αντίστοιχα αυτοδιοικητικά όργανα και αξιώματα που θα συμμετέχουν πολλοί. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το πιο αντιπροσωπευτικό είδος της άμεσης Δημοκρατίας. Δίνεται η ευκαιρία και το δικαίωμα  και στον τελευταίο πολίτη της περιφέρειας να συμμετέχει και να διεκδικεί. Ο πολίτης είναι αυτός που καθορίζει την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ίδια την ποιότητα ζωής του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ανάλογα με την επιλογή του.

Καλούμαστε σ’ αυτές τις εκλογές να επιλέξουμε εκπροσώπους μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανθρώπους που δοκιμάστηκαν για την προσφορά τους απέναντι στον πολίτη και το φυσικό περιβάλλον. Τους ανθρώπους εκείνους που δηλώνουν ανεξάρτητοι και ελεύθεροι από τα στενά κομματικά καθεστώτα, όσους υπηρέτησαν ή νέοι που μπορούν να υπηρετήσουν τον πολίτη, έχοντας σημαία την διαφάνεια και την ηθική και  όσους μπορούν να υποσχεθούν ένα καλύτερο μέλλον. Τέλος, οι εκπρόσωποί μας αυτοί να είναι οι πλέον ικανοί επιχειρησιακά και οργανωτικά για να προσφέρουν έργο.

     Παρεπιπτόντως την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από πρόσκληση, βρέθηκα στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, όπου ανακοινώθηκε το “Ευρυτανικό” ψηφοδέλτιο της παράταξης “Στερεά, Περιφέρεια Υπεροχής” του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ένας άνθρωπος δοκιμασμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση, την δημόσια διοίκηση και την πολιτική. Από την εμπεριστατωμένη ανάλυση του προγράμματός του θα σταθώ επιγραμματικά (λόγω χώρου) μόνο στις έξι δεσμεύσεις του  για την αναπτυξιακή πολιτική στην γενέτειρά μας την Ευρυτανία.

     1)-Η Ευρυτανία περιοχή Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης- Πρότυπο Κέντρο Ορεινής Οικονομίας.2) Οι οδικοί άξονες- υποδομές.3) Η Διαπεριφερειακή Συνεργασία 4) Η Ευρυτανία, Ζώνη με πράσινο ενεργειακό πρόσημο, ενεργειακή αυτάρκεια. 5) Ανάδειξη ταυτότητας και προβολή της περιοχής και 6) Η Ευρυτανία τόπος επανεγκατάστασης. 

     Όσο για τους 5 υποψηφίους Ευρυτάνες, συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, είναι από τους δοκιμασμένους στην αυτοδιοίκηση, στην δημόσια διοίκηση και στην επαγγελματική επιχειρηματική  δραστηριότητα, ο καθένας με την δική του πορεία. Το στοίχημα για όλους τους, μαζί και του υποψήφιου Περιφερειάρχη είναι να κατορθώσουν στο τέλος της όποιας θητείας τους να μας κοιτάζουν στα μάτια. Για τους υπόλοιπους συνδυασμούς για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οψόμεθα… όταν δημοσιοποιήσουν το πρόγραμμά τους και τους υποψήφιους τους και πάντα βέβαια από μας καλοπροαίρετα..!

                                                                   Κώστας Μπουμπουρής

                                                             Αστυν.Δ/ντής ε.α.- Συγγραφέας

                                                                 (k.boubouris@yahoo.gr)