Με την επίσκεψη στο νοσοκομείο Καρπενησίου ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Α. Ξανθού, τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις δομές του ΕΣΥ της Ευρυτανίας. Ο πρ. Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας και το Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης μίλησε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα την Υγεία στο Ξενοδοχείο ‘Άνεσις’ στο κέντρο του Καρπενησίου.
Τα διαχρονικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στο Δήμο Αγράφων, συζητήθηκαν χθες με τον Βουλευτή, πρώην Υπουργό και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Ξανθό κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας.
Μετά την ενημέρωση από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Νίκο Παπανικολάου, ως Δήμος ευχαριστήσαμε τον πρώην υπουργό για την επίσκεψη , το Διευθυντή και το προσωπικό των Μονάδων Υγείας που εργάσθηκαν και εργάζονται σκληρά στην εποχή του covid ενώ καταθέσαμε στον κ. Ξανθό ολοκληρωμένο φάκελο με τις προτεραιότητες που είναι:

  1. Η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία που δυστυχώς κατέχει το αρνητικό ρεκόρ του μεγαλύτερου χρόνου διακομιδής ασθενούς.
  2. Την στελέχωση όλων των Μονάδων Υγείας του Δήμου Αγράφων αλλά και του Νοσοκομείου Καρπενησίου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά κίνητρα.
  3. Την κατασκευή ελικοδρομίου και αξιολόγηση των περιστατικών από γιατρό, για τη διακομιδή στο ανάλογο νοσοκομείο αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού. Δυστυχώς ενώ κατατέθηκε το τοπογραφικό της προτεινόμενης έκτασης από το Δήμο, εδώ και ενάμιση χρόνο, ο προβλεπόμενος έλεγχος από την Πολιτική Αεροπορία καθυστερεί αδικαιολόγητα παρά τις υποσχέσεις κ δεσμεύσεις.
  4. Την υιοθέτηση του πιλοτικού προγράμματος για την Υγεία που εκπονήσαμε ως Δήμος και συζητήσαμε με τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας, για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές , που περιλαμβάνει υπεύθυνο προσωπικό γιατρό για όλους τους δημότες με ειδικότητα, ατομικό φάκελο ασθενούς, αιματολογικές εξετάσεις στο τόπο κατοικίας κοκ.