Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Καρπενησίου.

3035

Την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου σε μια ζεστή ατμόσφαιρα συγκεντρώθηκαν στο Κ.Α.Π.Η Καρπενησίου, άτομα της τρίτης ηλικίας από το Καρπενήσι για να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με μέλη του ΚΑΠΗ και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Σημαντική ήταν η παρουσία του  Δημάρχου Καρπενησίου κ. Σουλιώτη Νικόλαου, της κ. Θωμαΐδος Οικονόμου, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας κ. Πετροπούλου Ιουλία. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ  χάρισαν μια όμορφη δημιουργία στα μέλη του ΚΑΠΗ ως ένα συμβολικό δώρο, ενώ ο  Δήμος πρόσφερε αναμνηστικές κούπες και λουλούδια στα μέλη του ΚΑΠΗ.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου σε δήλωσή του για την ημέρα αυτή ανέφερε ‘’…. να αντλήσουμε δύναμη και σοφία από τους ηλικιωμένους, έχοντάς τους ως πρότυπα για εμάς και τα παιδιά μας, ώστε  να προχωρήσουμε μπροστά’’, ενώ η κ. Οικονόμου  μίλησε για την υγεία των ηλικιωμένων και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής και τους ευχαρίστησε για την σημαντική παρουσία τους στην ζωή της οικογένειας. Τέλος η κ. Πετροπούλου τους απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών, με σκοπό την ψυχαγώγηση και διασκέδασή τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.