Λαχταριστά πλατό γεμάτα χρώματα και κυρίως μοναδικές γεύσεις, στήθηκαν από την ‘ΕΥΡΥΤΗ’ για τις ανάγκες του γυρίσματος που πραγματοποίησε στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας το Kontra Channel TV και η εκπομπή ‘Στα Θρανία’, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Οι μοναδικές μαρμελάδες, κλασικές και γλυκόξινες (chutney) που παρασκευάζονται παραδοσιακά και με αγνά υλικά στο εργαστήριο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’, μαζί με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα της Ευρυτανίας. Υπέροχες, πολύχρωμες και γευστικές ‘γαστρονομικές παλέτες’, συνδυασμένες με φρούτα εποχής και λαχανικά και ξηρούς καρπούς, έγιναν η αφορμή να παρουσιαστούν τα Ευρυτανικά προϊόντα με τον καλύτερο τρόπο.

Τσαλαφούτι και γραβιέρα Ευρυτανίας, χοιρινό λουκάνικο, καπνιστή μπριζόλα και προσούτο, συνδυασμένα με γλυκές μαρμελάδες για αλλαντικά και τυριά, ντομάτα με βασιλικό, ντομάτα με μπούκοβο, πεπόνι με γλυκάνισο, κορόμηλο με μοσχοκάρυδο και γλυκόξινες κράνι, σύκο, ντομάτα.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Ή ΕΥΡΥΤΗ’ και το φυσικό της κατάστημα ‘Και στην Κορφή Κανέλα’ απ΄ όπου διατίθενται τα προϊόντα, έχει σαν στόχο να διατηρήσει τις παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις του τόπου μας και να τις πάει ‘ένα βήμα παραπέρα’, με μια νέα ματιά για να τις αναδείξει. Στις γλυκές της ‘αλχημείες’ οι γυναίκες της ΕΥΡΥΤΗΣ ετοίμασαν ένα μοναδικό φθινοπωρινό άλειμμα- μαρμελάδα με αχλάδι, λευκή σοκολάτα και σταφίδες (Βλέπε Συνταγή Εβδομάδας).

Για το γύρισμα συνεργάστηκαν οι επιχειρήσεις: ΑΦΟΙ Βρέκου ΟΕ, Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, Κρεοπωλείο Ιωάννης Μαυραγάνης, Τυροκομείο Γαβρίλης, Τυροκομείο Κουτρουμάνος, που προσέφεραν τα παραδοσιακά προϊόντα τους και ο Δήμος Καρπενησίου.

Η εκπομπή θα προβληθεί στην Αττική από το Kontra Channel TV και ζωντανά μέσω διαδικτύου, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 10.30. Παρουσιάζει η Πόπη Δημητριάδη και σκηνοθέτης είναι ο Όμηρος Ευστρατιάδης.