‘‘Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ήταν το θέμα του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, με τη δασκάλα τους Τζιοβάρα Θεοδώρα που συμμετείχαν, κατάφεραν να αποσπάσουν την 1η Θέση στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τη θετική και ποιοτική χρήση του διαδικτύου, πώς το διαδίκτυο διευκολύνει τη ζωή μας και τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου η ενασχόλησή μας με τον ψηφιακό κόσμο να έχει θετικό πρόσημο. Κάθε χρόνο διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης ΙΝSΑFΕ η ‘Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου’. Φέτος θα εορταστεί στις 9 Φεβρουαρίου ταυτόχρονα σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση- γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών, ενώ θα σταλούν σε αυτούς σχετικά βραβεία.

‘‘Ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και το ρόλο που έχει στην καθημερινότητά μας, ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπευθυνότητα, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα για το θέμα. Το αποτέλεσμα της εργασίας του ήταν η αποτύπωση των σκέψεων τους σε μορφή εφημερίδας. Το έργο τους αξιολογήθηκε ως προς τη δομή και την παρουσίασή του, το περιεχόμενο, τη δημιουργικότητα και το μήνυμά του και ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερα από 100 έργα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων ύλης της Ελλάδας’’, έγραφε χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο τύπου της σχολικής μονάδας.