Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας σε συνεργασία με τον  Δήμο Καρπενησίου και την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Ευρυτανίας διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου στο πλαίσιο των Προκριματικών Αγώνων για το FMBB 2021 που θα φιλοξενηθεί τον Μάιο του 2021 στην πόλη.  

Τόσο τα ξενοδοχεία, όσο και το Αθλητικό Κέντρο έχουν προετοιμαστεί για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και οι δυο διαδρομές όπου θα διαγωνιστούν τα αξιαγάπητα τετράποδα, έχουν χαράχτηκαν περιμετρικά του Αθλητικού Κέντρου και οι αθλούμενοι θα τερματίζουν από εκεί που ξεκίνησαν.

Οι αγώνες Κυνοφιλίας είναι αρκετά δημοφιλείς στο εξωτερικό και κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κοινό στη χώρα μας. Μαζί με τους διαγωνιζόμενους, πολλοί φίλοι και οικείοι των τετράποδων πρωταθλητών, αναμένεται να φτάσουν στο Καρπενήσι για να περάσουν ένα όμορφο διήμερο, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση της πόλης. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2021, αναμένεται να συγκεντρώσει συμμετοχές από 35 χώρες.