Παράταση δηλώσεων έως τις 3 Μαΐου 2019

1669

Γραφείο Κτηματογράφησης και στην Αθήνα για την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία

Ύστερα από αιτήματα επτά (7) Περιφερειακών Ενοτήτων αποφασίστηκε η παράταση των δηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς δημότες να προχωρήσουν στις δηλώσεις ακίνητης περιουσίας. Παρατείνεται λοιπόν, μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, στις Π.Ε. Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία. Να θυμίσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές άρχισε στις 17-12-2018 και λήγει στις 3-05-2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και στις 18-06-2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Νέο Γραφείο Κτηματογράφησης στην Αθήνα
Την Τετάρτη 13-3-2019 ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Γραφείο Κτηματογράφησης στην Αθήνα, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα και αδυνατούν να προσέλθουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Καρπενήσι. Το γραφείο αυτό στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137, Γαλάτσι). Το Γραφείο θα λειτουργήσει παράλληλα με τα Γραφεία Κτηματογράφησης Φθιώτιδας και Ευρυτανίας καθώς και με τις Μονάδες Ενημέρωσης που λειτουργούν στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων των δύο Π.Ε.. Στα Γραφεία Κτηματογράφησης και τις Μονάδες Ενημέρωσης υποβάλλονται δηλώσεις ιδιοκτησίας για το Εθνικό Κτηματολόγιο και παρέχονται πληροφορίες και έντυπα.
Ωράριο Λειτουργίας
Το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών θα είναι ανοικτό από την Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.
Η πρόσβαση των πολιτών στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών πραγματοποιείται με δύο λεωφορειακές γραμμές που διέρχονται από τα Ολυμπιακά Ακίνητα:
Η γραμμή 444 (Χαλάνδρι – Γαλάτσι – Άνω Πατήσια) η οποία συνδέεται με τον Ηλεκτρικό Σταθμό «Πατήσια» και με τη στάση Μετρό «Χαλάνδρι» και η γραμμή 608 η οποία ξεκινά από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου και μέσω του κέντρου (Πατησίων – Ακαδημίας – Βασιλίσσης Σοφίας ) καταλήγει στου Ζωγράφου.
Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Ηλεκτρονική Δήλωση Κτηματολογίου στην ιστοσελίδα https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»
Έντυπα δήλωσης, οδηγίες συμπλήρωσης και υποδείγματα συμπλήρωσης δηλώσεων καθώς και οδηγίες οριοθέτησης μπορεί ο ενδιαφερόμενος δικαιούχος να προμηθευτεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktimatologio.net/