Περιοδεία στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας –Αντίκυρας η Κατερίνα Μπατζελή & στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

3596

Κατά την περιοδεία της στον Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, η Κατερίνα Μπατζελή, κατά την συνάντηση της με τον Δήμαρχο  κ. Γ.Γεωργάκο, στην οποία συμμετείχαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τονίσθηκε η σημασία του Δήμου ως ενεργειακού κόμβου, η σημασία της επένδυσης σε ορυκτό πλούτο και της ύπαρξης επιχειρήσεων διεθνούς εμβέλειας, οι τουριστικές δυνατότητες της, η μοναδικότητα της Μονής του Οσίου Λουκά. Το Δίστομο αποτελεί διεθνούς φήμης Μαρτυρική Πόλη και επισκέφτηκε με τους υποψηφίους  Περιφερειακούς Συμβούλους το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, ένα Μουσείο το οποίο λειτούργει με εθελοντές.

Κατά την συνάντηση της με τον Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Γ.Γώγο τονίσθηκε η σημασία του Δήμου για τον πρωτογενή τομέα και των δυνατοτήτων βελτίωσης των διαδικασιών, η προστασία των υδάτων, η Τουριστική ανάδειξη του Δήμου σε σχέση με τον ορεινό όγκο, η επαναξιολόγηση της διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου, η βελτίωση της διαδικασίας πολιτικής προστασίας ,η  διευκόλυνση πρόσβασης τουριστών και πολιτών με μία νέα  συμπληρωματική σιδηροδρομική γραμμή.

Τέλος, κατά την συνάντησή της με το Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν.Λιόλιο, τονίσθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για παρεμβάσεις βιολογικού καθαρισμού, αντιπλημμυρικών έργων και προστασίας του παράκτιου μετώπου, η σύσταση Ιστορικού δικτύου, η εξεύρεση επενδυτικού σχήματος για τα μεγάλα έργα που έχουν προκηρυχθεί καθώς και η δικτύωση με το φυσικό αέριο.

Την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, η υποψήφια Περιφερειάρχης πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για την διαμόρφωση των τελικών προγραμματικών της θέσεων. Στις συναντήσεις συμμετείχαν και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού Εύβοιας  της παράταξης «πατρίδας μας η Στερεά», οι κ.κ. Γιάννης Αγιανιώτης, Χαράλαμπος Αλέξης, Σταύρος Αλεξίου, Αναστάσιος Βελισσαρίου, Φανή Γένη, Μπάμπης Καρκαντελίδης, Γεωργία Κατσαρή, Χρήστος Κουκουβάος, Στέλλα Κωστόγλου, Κώστας Μπάμης, Αννέτα Νικολάου, Θάνος Παλαιολόγου, Λίνος Τριανταφυλλίδης, Κώστας Τζαβάρας, Αριστείδης Φυλακτός.