Οι φετινές καλοκαιρινές γιορτές μουσείων, οι καθιερωμένες πλέον αφού γίνονται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, «Museums Summer Camp» εξερευνούν και διηγούνται την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας από τόπο σε τόπο, από χωριό σε χωριό.

Κατά τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, “όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε”. Αποτελεί λοιπόν βαθιά μας πεποίθηση ότι η καλή γνώση της ιστορίας μας, η καλή γνώση του παρελθόντος μας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση του παρόντος και ικανή συνθήκη για τον σχεδιασμό του μέλλοντος. 

Νιώθοντας λοιπόν την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού μας, προχωράμε και φέτος στην διοργάνωση μικρών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε 93 χωριά και στο Καρπενήσι, με μουσειακό, ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Μέσω του διαδραστικού μας μουσείου, του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), αναδεικνύουμε με πρωτότυπες δράσεις την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, τιμούμε την ιστορική μνήμη και το παρελθόν, μεταφέρουμε διδάγματα στο παρόν και το κυριότερο δημιουργούμε προοπτική για το αύριο.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν με τον Περιφερειάρχη μας, να γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας, και να συμμετέχετε στις ξεχωριστές μουσειακές εμπειρίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις μας για το ΙΣΤΟΡΙΚΟ παρελθόν της Ευρυτανίας μας!!!

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.kipe.gr/summer-camp/

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2237350761 & 6979133334.