Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 9.999.910,29 € υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εντάχθηκαν στο καθεστώς ενισχύσεων της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, και κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, εντάχθηκαν 9 επενδυτικά σχέδια.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης τους (επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης) ανέρχεται στο ύψος του 1.348.304,94 € και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό του 1.535.568,69 €.

Όλοι όσοι κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους, αλλά και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις, με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους, μέσω του οποίου υποβλήθηκε ηλεκτρονικά το αίτημα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αξιοποιούμε τον Αναπτυξιακό Νόμο και υποστηρίζουμε -με τις επιδοτήσεις που αναλογούν- την υλοποίηση 9 επενδύσεων συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Με την ένταξή στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας, θα λάβουν επιχορηγήσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και θα τύχουνφοροαπαλλαγώνύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι “βάζουμε πλάτη” για την υλοποίηση επενδύσεωνπου δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την περιφερειακή μας οικονομία».