Περι πινακίδας ο λόγος…

2030

Μέρος Α’

Μεγάλος διαδικτυακός λόγος έγινε τις προηγούμενες μέρες για μια πινακίδα.

Πρόκειται για μια μαρμάρινη πλάκα που είχε τοποθετηθεί στην παιδική χαρά Βράχας εδώ και μερικά χρόνια, για να ξεσηκώσει σήμερα σχόλια και αντιδράσεις για την αναλυτική αναφορά στα ονόματα της Δημοτικής Αρχής, στις ημέρες της οποία η παιδική χαρά’ πήρε σάρκα και οστά’.

Τα επικριτικά σχόλια που ανέβηκαν στο διαδίκτυο συγκεκριμένα ανέφεραν:

‘‘Μαρμάρινη πλάκα στην παιδική χαρά Βράχας που.. λίγο έλειψε.. να αναγράφει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο…Ίσως θα μπορούσαν να βάλουν και τα ονόματα της πλειοψηφίας του Δήμου αν ήταν λίγο μεγαλύτερη’’.

“Με λίγη προσπάθεια θα μπορούσαν να χωρέσουν και τα ονόματα των συμβούλων της πλειοψηφίας! Όσο πάμε και πλησιάζουμε νοοτροπίες της παλιάς παλαιοκοματικής  εποχής. Είναι μια εξέλιξη και  αυτή……”

Το γάντι σήκωσε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Ταξιάρχης Κουτρομάνος που με το ίδιο καυστικό ύφος απάντησε στους σχολιαστές:  ‘‘Παιδική Χαρά Βράχας!! Αν και πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια από τον αγιασμό της παιδικής χαράς σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για αυτήν! Και ο λόγος που θα μιλήσουμε για αυτήν είναι όχι η ίδια η παιδική χαρά που χάρισε απλόχερα το ζεύγος Νάνσυ και Ηλία Ντζιώρα στα παιδιά της Βράχας αλλά η περίφημη πλακέτα που τοποθέτησαν οι ίδιοι, αναγνωρίζοντας την ελάχιστη βοήθεια που τους προσφέραμε. Μια πλακέτα που ΔΕΝ τοποθετήθηκε από το Δήμο αλλά από τους ΙΔΙΟΥΣ τους ΔΩΡΗΤΈΣ χωρίς κανένας από εμάς να γνωρίζει και να ζητήσει κάτι τέτοιο!! Υ.Γ : Ευτυχώς που πλησιάζουν οι εκλογές και ορισμένοι κάνουν βόλτες στα χωριά και ανακαλύπτουν έργα 5ετιας…’’.

Μέρος Β’

Και μπορεί η μαρμάρινη πλάκα στην παιδική χαρά της Βράχας που είχε τοποθετηθεί πριν χρόνια να ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και σχόλια, κανένας όμως δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για μια άλλη πολύ σπουδαιότερη μαρμάρινη πλάκα. Ο λόγος για το κέντρο του Καρπενησίου όπου μια μαρμάρινη πλάκα ενημερώνει ότι εκεί κάποτε στεγάζονταν και λειτουργούσε το ιστορικό Παιδαγωγικό Στερεάς Φροντιστήριο της Π.Ε.Ε.Α ΤΟ 1944. Και κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί τόσα χρόνια που η Δημοτική Αρχή επέλεξε να βάλει τους κάδους απορριμμάτων ακριβώς μπροστά στα αυτό το ιστορικό σημείο και να κρύψει τη μαρμάρινη πλάκα. Σημείο το οποίο με βεβαιότητα αξίζει να γνωρίζουν όσοι επισκέπτονται την πόλη του Καρπενησίου.