Στην έγκριση έργων και δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 398.000,00 € προχώρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Ευρυτανία, σε ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αναγκών, την στήριξη της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και για την προώθηση και συνέχιση σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τον Νομό Ευρυτανίας, όπως αναφέρει η Περιφερειακή Αρχή, καθώς μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού εγκρίθηκε η χρηματοδότηση προγραμματικής σύμβασης για την ασφαλτόστρωση οδικών δικτύων του Δήμου Αγράφων και εντάχθηκαν νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα:

  • Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης «ΤΕΧΝΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ», προϋπολογισμού 250.000,00 €, που αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις εντός οικισμών του Δήμου Αγράφων με κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις οδικών δικτύων με την προτεραιότητα των παρεμβάσεων να αφορούν τον οικισμό της Δαφνούλας και των Λεπτιανών. 
  • Εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Ευρυτανίας:
  • Η χρηματοδότηση των μελετών προϋπολογισμού 120.000,00 € για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑΣ ΠΡΟΣ ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟ ΠΡΟΣ ΤΡΟΒΑΤΟ». Με την χρηματοδότηση αυτή θα ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών που αφορούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης
  • Η χρηματοδότηση του έργου ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» προϋπολογισμού 28.000,00 € με στόχο την περεταίρω αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτικής Προστασίας του Νόμου. Με την εγκατάσταση του ανωτέρου συστήματος πέρα από την ηλεκτρονική διαχείριση του στόλου των οχημάτων που εμπλέκονται σε θέματα πολιτικής προστασίας θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα διοίκησης και ελέγχου του συνόλου των διαδικασιών πολιτικής προστασίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες της ΠΕ Ευρυτανίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής «Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε σημαντικά έργα που απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, στέκονται δίπλα στην καθημερινότητα των πολίτων και αίρουν την απομόνωση της».