Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης και με τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωρά, στην πιστοποίηση των Αναρριχητικών Πεδίων «Εύρυτος» και «Φαράγγι Μπουζουνίκου».

Με την ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας, της μελέτης διάνοιξης-συντήρησης των αναρριχητικών πεδίων αλλά και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία οριοθετεί την περιοχή παρέμβασης, αναδεικνύει την βιοποικιλότητα της περιοχής, το φυσικό κάλος και αξιολογεί τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις εργασίες διάνοιξης των αναρριχητικών πεδίων και των μονοπατιών πρόσβασης, η ΠΕ Ευρυτανίας προχώρησε στην υποβολή φακέλου προς την Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης για έλεγχο και έγκριση των παραπάνω μελετών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης με το υπ. αριθμ. Δ.Υ/2023-287/31-3-2023 έγγραφό της ενέκρινε τις ανωτέρω μελέτες και τις σχετικές εργασίες για την διάνοιξη-συντήρηση των ανωτέρω αναρριχητικών πεδίων.

Όπως αναφέρει η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας δίνει προτεραιότητα σε δράσεις με έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού και αναψυχής ήπιας μορφής, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τους περιβαλλοντικούς πόρους των φαραγγιών, της Λίμνης Κρεμαστών και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών.

«Με την ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας, της μελέτης διάνοιξης-συντήρησης των αναρριχητικών πεδίων και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προχωρήσαμε σε αίτηση προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης για έγκριση διάνοιξης-συντήρησης των αναρριχητικών πεδίων ¨Εύρυτος¨ και ¨Φαράγγι Μπουζουνίκου¨. Με την έγκριση για την διάνοιξη και συντήρηση των πεδίων, από την Ομοσπονδία, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική πιστοποίησή τους. Το επόμενο διάστημα, με την έκδοση της άδειας εκτέλεσης των εγκεκριμένων εργασιών, θα εκτελεστούν οι εργασίες από έμπειρους αναρριχητές σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη Οδηγού Βουνού της Ε.Ο.Ο.Α. ώστε να δοθεί η τελική πιστοποίηση. Η τελική πιστοποίηση θα συμβάλει στην καθιέρωσή τους ως κορυφαίο αναρριχητικό προορισμό στην Ελλάδα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός με την ευκαιρία της συγκεκριμένης έγκρισης.