Πιστώσεις ύψους 16,7 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο υφυπουργός Στάθης Γιαννακιδης, για έργα στην ΠΕ Ευρυτανίας

3657

Πιστώσεις ύψους 16,7 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο υφυπουργός Στάθης Γιαννακιδης, για έργα στην Π.Ε Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας.
Ανάμεσα στα σχεδιαζόμενα έργα και το σημαντικό οδικό τμήμα από “Νέο Αργύρι έως όρια Νομών και – μέσω Θεσσαλικού εδάφους- έως Γέφυρας Καταφυλλίου”- (Αυλακίου- όπως κακώς αναγράφεται στην απόφαση του Υφυπουργού). Το μήκος του οδικού τμήματος,περί τα 900-1000 μέτρα, ενώ προβλέπονται ασφαλτοτάπητας και τεχνικά έργα. Ωφελημένοι οι δημότες Αγράφων αλλά και Αχελώου Αργιθέας, οι κοινότητες Αργυρίου και Καταφυλλίου.
Θα απομείνει ένα τμήμα ,περί 5 χλμ από διασταύρωση Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, για να ολοκληρωθεί με άσφαλτο η σύνδεση Αργιθέα Καρδίτσας έως Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανία.
Ήδη έχει εγκριθεί πίστωση περί 2.500.000€ από ΠΔΕ Υπουργείου Υποδομών, μετά τη συνεργασία Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π.Βραντζα & Κ.Αγοραστου.
Η περιοχή,στα όρια τεσσάρων νομών και 4 Περιφερειών, στην κοιλάδα Αχελώου, με σημαντικά Αειφορικά, Υδροηλεκτρικά και Αιολικά έργα σύντομα θα αποκτήσει σύγχρονο οδικό Διαπεριφερειακό δίκτυο, ενώ η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ έχει εκδηλώσει το αμέριστο ενδιαφέρον της να συμβάλει ,σε ότι της ζητηθεί.