Πλήθος πιστών για τον προστάτη των καρκινοπαθών στον Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων

33536

Μέσα σε κλήμα κατάνυξης την Παρασκευή 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψακού του Θαυματουργού και Προστάτη των Καρκινοπαθών, στον Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων.

Οι εκδηλώσεις υποδοχής, με αρχιερέα τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, ξεκίνησαν με το τυπικό τελετουργικό και ακολούθησε Αγρυπνία. Το Σάββατο 19 Μαΐου έγινε η Παράκληση και ο Αγιασμός και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6.00 μ.μ. τελέστηκε Εσπερινός και Ευχέλαιο.

Η Τίμια Κάρα παρέμεινε έως και την Τρίτη 22 Μαΐου, όταν και αναχώρησε για την Ιερά Μονή της Παναγίας Μακρυμάλλη όπου φυλάσσεται, με την συνοδεία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. κ. Γεώργιου και όσων πιστών που θέλησαν να συνοδεύσουν.

Η Μονή βρίσκεται εφτά χιλιόμετρα βόρεια από τα Ψαχνά, τη βλέπουμε αμέσως μόλις περάσουμε το συνοικισμό της Μακρυμάλλης. Είναι σε υψόμετρο 280μ μέσα σε μία πευκόφυτη περιοχή. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις 23 Αυγούστου. Γιορτάζει επίσης και στις 7 Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, του οποίου η αγία κάρα φυλάσσεται στη Μονή.  Πολύ κόσμος επισκέπτεται τη μονή για τη χάριν του Αγίου Παρθενίου,  ο οποίος θεωρείται θεραπευτής της ανίατης ασθένειας.