Βρέθηκε ανάδοχος – ποια τα πρόσωπα πίσω από τη νέα εταιρεία

Αποκλειστική συνέντευξη στον Ευρυτανικό Παλμό

Πριν από λίγες ημέρες και μετά από δυο άγονους διαγωνισμούς, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την εύρεση αναδόχου εταιρείας για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου εκμισθωτή.

 Τελικά νέος ανάδοχος είναι η εταιρία Velouchi4mount, αποτελούμενη από τέσσερα μέλη από τη Λαμία που θέλησαν να επενδύσουν στην Ευρυτανία.

Το παρασκήνιο

Όπως αναλυτικά έχει γράψει σε προηγούμενο φύλλο ο Ευρυτανικός Παλμός, την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, ήταν η ημερομηνία της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου που κηρύχτηκε άγονος, αφού παρουσιάστηκαν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά ζήτησαν διευκρίνιση και τροποποίηση των όρων που έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις των αναδόχων όσον αφορά στις συντηρήσεις, τις πιστοποιήσεις και τη λειτουργία των αναβατήρων και του υπόλοιπου ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού. 

Τελικά, η διενέργεια φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της χρήσης και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου ορίστηκε για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 στις 11 το πρωί. Τελικά και με τη δεύτερη δημοπρασία άγονη, η ΠΕ Ευρυτανίας προχώρησε σε διαπραγμάτευση με ενδιαφερόμενους από τη Λαμία που θα συνεταιρίζονταν προκειμένου να μισθώσουν το Χιονοδρομικό.

Η διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης, με στόχο την εκμίσθωση και την άμεση λειτουργία του Χιονοδρομικού, είχε τη μορφή επείγοντος ενόψει της χειμερινής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει και τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών.

Βέβαια, η φημολογία όλες τις προηγούμενες εβδομάδες για υποψήφιους ‘μνηστήρες’ επιχειρηματίες από το Καρπενήσι, είχε φουντώσει στη μικρή μας πόλη, με ονόματα ηχηρά να φέρεται ότι ‘πέφτουν’ στο τραπέζι των συζητήσεων. Οι φήμες για συμπράξεις γνωστών επιχειρηματιών της πόλης προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Καρπενησίου, ήταν επίσης έντονες και ακούγονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης του νέου αναδόχου από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό. Ο κ. Τασιός προ ημερών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστή τη συμφωνία με μια νέα εταιρεία τεσσάρων επιχειρηματιών τους οποίους και ευχαριστεί. 

Τι δηλώνει ο Τασιός

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός ανέφερε:

«Μετά από δυο άγονους διαγωνισμούς, σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την εύρεση αναδόχου εταιρίας για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. Ανάδοχος είναι η εταιρία Velouchi4mount, αποτελούμενη από νέα παιδιά και καταξιωμένους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στο τόπο μας. Από την στιγμή που αφέθηκε το μίσθιο από τον προηγούμενο μισθωτή, δεν χάθηκε ούτε μια μέρα, αφενός για την εύρεση νέου μισθωτή και αφετέρου για την προετοιμασία του Χιονοδρομικού Κέντρου για την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο. Για τις διαδικασίες αυτές, θα ήθελα αφενός να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Φθιωτική Αναπτυξιακή που έτρεξαν τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την εύρεση αναδόχου, και αφετέρου τους συνεργάτες μου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου που όλη αυτή την περίοδο δεν φείδονται χρόνου και εργατικότητας για την προετοιμασία του Κέντρου ενόψει Χριστουγέννων και επερχόμενης Χιονοδρομικής Περιόδου.

Καλώ όλους μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Η Περιφέρεια ήταν, είναι και θα είναι ο στυλοβάτης του Χιονοδρομικού μας Κέντρου.»

Τα πρόσωπα πίσω από την εταιρεία

Η συνέντευξη στον Ευρυτανικό Παλμό

Ο Ευρυτανικός Παλμός μίλησε με τους μετόχους της Velouchi4Mount, οι οποίοι είναι οι: Μαρία Παπαβασιλείου, Λουκάς Παπαβασιλείου, Μάνος Μπαχλαβάς και Θοδωρής Λεονάρδος, για το μέλλον του Χιονοδρομικού και τα σχέδια για το νέο τους επιχειρηματικό ξεκίνημα στο Καρπενήσι σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Ε.Π. Η εταιρεία σας είναι ο νέος ανάδοχος για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. Ποιο ήταν το επιχειρηματικό δέλεαρ προκειμένου να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα;

Είμαστε λάτρεις των δραστηριοτήτων που έχουν τουριστικό πρόσημο. Η ενασχόληση μας με παρόμοιες τουριστικές επαγγελματικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με την αγάπη μας για την χιονοδρομία και συγκεκριμένα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου (ΧΚΚ) μας έκανε να πιστέψουμε και να οραματιστούμε μία νέα εποχή για το Βελούχι. Η υπάρχουσα κατάστασή του ήταν για εμάς πρόκληση, πάνω στην οποία δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων, περίοδος εξαιρετικά σημαντική για το ΧΚΚ αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ε.Π. Πείτε μας λίγα λόγια για την Velouchi4Mount (σύσταση, ιδιοκτήτες, έδρα, αντικείμενο δραστηριοτήτων).

Η Velouchi4Mount αποτελείται από μία ομάδα 4 μελών. Οι 3 εκ των 4 πέραν των άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων μας (ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΑΕΑΣ&STRIGLISOE) είμαστε μηχανικοί, με τις ιδιότητες αυτές του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, του Μηχανολόγου Μηχανικού και του Πολιτικού Μηχανικού, ενώ το 4ο μέλος γενικός διευθυντής της GROUPCENTERHELLASSECURITYEE με πολυετή εμπειρία στην φύλαξη και στην διαχείριση της εισόδου του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Ε.Π. Ποιοι είναι οι στόχοι και το επιχειρησιακό σας πλάνο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου;

Σκοπός μας είναι οι ποικίλες, μοναδικές και έντονες εμπειρίες που θα μπορεί κανείς να απολαύσει στο ανανεωμένο Χ.Κ.Κ. με μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που θα απλώνεται μπροστά του φτάνοντας σε αυτό.

Επίσης, με την εναλλαγή των εποχών του χρόνου να δίνει την αίσθηση ότι είναι κάπου διαφορετικά, αλλά ταυτόχρονα οικεία. Οι ίδιες κορυφές, είτε είναι χιονισμένες είτε είναι καταπράσινες, προσφέρουν πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά και εμπειρίες, ενώ το φως και η θερμοκρασία δημιουργούν συνεχώς μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα.

Γενικά η καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης με συνέπεια και συνέχεια στον τρόπο που έχουμε ορίσει θεωρούμε ότι θα είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Η εμφάνιση, η ευγένεια και η φιλικότητα του προσωπικού, καθώς και η καθαριότητα όλου του περιβάλλοντος χώρου θα αποτελεί καθημερινά άμεση προτεραιότητά μας.

Ε.Π. Σε ό,τι αφορά στο επενδυτικό σας κομμάτι, εκτός από την εκμίσθωση πρόκειται να χρηματοδοτήσετε και την αναμόρφωση των εγκαταστάσεων του κέντρου (αν ναι ποιο είναι το ύψος του κεφαλαίου που θα επενδύσετε και σε ποια τμήματα της εγκατάστασης) ή θα ξεκινήσετε την φετινή χρονιά με τον υπάρχοντα εξοπλισμό;

Η ανακαίνιση όλων των εγκαταστάσεων του ΧΚΚ είναι βασική προτεραιότητά μας, στα πλαίσια που αυτό μας επιτρέπεται από τους αρμόδιους φορείς. Παρόλα αυτά, εμείς παραλαμβάνουμε το κέντρο σήμερα στις 14.12.21, και το ΧΚΚ οφείλει να ανοίξει «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» έως την Δευτέρα 20.12.21, που ξεκινά επίσημα η εβδομάδα των Χριστουγέννων, όπως καταλαβαίνετε είναι φύσει αδύνατον να προβούμε σε σημαντικά, διορθωτικά έργα. Ωστόσο ακόμη και την τρέχουσα σεζόν θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΧΚΚ με κύριο στόχο τις εγκαταστάσεις. Το ΧΚΚ αποτέλεσε συνεχή στόχο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εκτιμώντας το ως σημαντικότατο προορισμό για την ώθηση της ευρύτερης περιοχής στο χειμερινό τουρισμό. Στηριζόμενοι σε αυτό το όραμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και ενισχύοντας αυτή την προσπάθειά από την νέα σεζόν θα παρέχουμε μία πολύ διαφορετική εικόνα στους επισκέπτες του ΧΚΚ με την δημιουργία ενός εύρυθμου λειτουργικά χιονοδρομικού κέντρου για την Ευρυτανία και το σύνολο του Ελλαδικού χώρου.

Ε.Π. Πώς διαμορφώνεται η μέχρι σήμερα συνεργασία σας με τις τοπικές αρχές, τους επιχειρηματίες και ιδιώτες που δραστηριοποιούνταν μέχρι το 2020 στο κέντρο;

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έως τώρα συνεργασία μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, θεωρούμε ότι και στην πορεία από κοινού θα μετατρέψουμε το ΧΚΚ εφάμιλλο των προηγμένων Ευρωπαϊκών, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τουρισμού, πόλο έλξης για τον ευρύτερο ορεινό τουρισμό.

Στόχος μας είναι να χτίσουμε σχέσεις συνεργασίας με τους ιδιώτες της περιοχής, μιας και πιστεύουμε ότι η επιτυχία του project είναι ομαδική υπόθεση.

Οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τα πλησιέστερα και μη, χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού, με στόχο το Χ.Κ.Κ. να κερδίσει έδαφος και το ενδιαφέρον των επισκεπτών.