Πρεσβευτές της Ευρυτανικής φιλοξενίας το 3ο Δημοτικό

1712

Πρεσβευτές της Ευρυτανικής φιλοξενίας έγιναν για μια ακόμη φορά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (12- 18 Μαΐου) φιλοξενήθηκαν στη χώρα και την πόλη μας 19 μαθητές και 12 εκπαιδευτικοί από την Φινλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, την Πολωνία και τη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με τίτλο RAINBOW και θέμα τη φιλαναγνωσία. 

Τις αποστολές υποδέχτηκαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνόδευσαν μέχρι το Καρπενήσι ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αντωνίου και η συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Τσιαμτσιούρη. Τη Δευτέρα διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τελετή υποδοχής στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της πόλης μας και αρκετοί γονείς. Υπεύθυνες για την τελετή και τα εργαστήρια με τη χρήση της μεθόδου διδασκαλίας μέσω παιχνιδιού που ακολούθησαν ήταν οι εκπαιδευτικοί Στυλιανή Ντούσιου και Κωνσταντία Μπάρλα. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με θέμα την δημιουργική μάθηση από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Ξώλια και με θέμα το ελληνικό αλφάβητο και την διδασκαλία μέσω παιχνιδιού από τις εκπαιδευτικούς Θεοδώρα Τζιοβάρα και Μαρία Τσιαμτσιούρη και έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του τριμήνου με θέμα τον εθελοντισμό. Οι μαθητές της Β’ τάξης  στο πλαίσιο αυτής της εργασίας είχαν παρουσιάσει ένα θεατρικό που έγραψαν οι μαθητές της Ε’ τάξης στα Αγγλικά στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας. Επιπλέον βραβεύτηκαν οι νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία για τη συγγραφή ιστοριών Rebus  με τη χρήση Emoji . Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά μετά την λήξη των μαθημάτων είχαν προγραμματιστεί και πολιτιστικές επισκέψεις στα μουσεία της πόλης μας, συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιό , αλλά και περίπατος στη φύση και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προυσού την Τετάρτη, τελευταία μέρα παραμονής των αποστολών στο Καρπενήσι η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής και την ανταλλαγή δώρων. Την Πέμπτη οι αποστολές αναχώρησαν για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στο μουσείο και το κάστρο της Λαμίας, τις Θερμοπύλες και την παραλιακή πόλη των Καμμένων Βούρλων. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και εργαστήριο δημιουργικής γραφής από τη γνωστή συγγραφέα κ. Ελένη Σβορώνου. Επίσης έγινε περιήγηση στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το απόγευμα της ίδια μέρας, οι αποστολές ξεναγήθηκαν στο μουσείο και τον βράχο της Ακρόπολης κλείνοντας την επίσκεψή τους και αποχαιρετώντας τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις πριν την αναχώρησή τους το Σάββατο. 

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 3ου Δημοτικού Καρπενησίου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στις 10 οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την βοήθεια και την προσφορά του γεύματος τη Δευτέρα, στους επαγγελματίες της πόλης που ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα παρέχοντας την καλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες μας και σε όλους εκείνους που μας στήριξαν στη διοργάνωση αυτής της επίσκεψης.