Ένας νέος κύκλος υποστηρικτικών προγραμμάτων με στόχο την ψυχολογική ενημέρωση και ενίσχυση από την επιστημονική ομάδα του κέντρου σε άτομα και γονείς, ξεκινάει το Κέντρο Πρόληψης Ευρυτανίας ‘Αλκυόνη’ μέσα στο Μάϊο. Η πρόσκληση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Ευρυτανίας αφορά την υποστήριξη ψυχολόγου σε ατομικές συνεδρίες, αλλά και ομάδες γονέων. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 και διαρκεί για μια εβδομάδα έως την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και η συμμετοχή στα προγράμματα θα είναι δωρεάν. Αναλυτικά τα προγράμματα θα αναπτυχθούν ως εξής:

         Ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης Αλκυόνη

Aπό την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 και κάθε Δευτέρα θα υπάρχει ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης Αλκυόνη και θα δέχεται ατομικά αιτήματα κατόπιν ραντεβού. Απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες και οι υπηρεσίες που παρέχονται θα είναι συμβουλευτικές και δωρεάν, για οποιοδήποτε θέμα ψυχοκοινωνικής υγείας. Για να κλείσουν το ατομικό τους ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00-13:00 στο τηλέφωνο 2237022904.

Ομάδες Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Πρόληψης Αλκυόνη

Οι Ομάδες Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόκειται να υλοποιηθούν στο Καρπενήσι από την ψυχολόγο Παυλέτση- Στεφανή Αλεξάνδρα. Θα έχουν διάρκεια οκτώ (8) 2ωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων και θα πραγματοποιηθούν για γονείς παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 12-18 ετών, στο Κέντρο Πρόληψης Αλκυόνη. Οι ομάδες γονέων έρχονται να αποτελέσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας για να μοιραστούν οι γονείς αγωνίες και στήριξη ο ένας από τον άλλο, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στο δύσκολο και σύνθετο ρόλο του γονέα και να γνωρίσουν  καλύτερα τον εαυτό τους.