Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης για δυο σημαντικά έργα στο Δήμο Αγράφων προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

φωτογραφία αρχείου

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

  • «Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας», π/υ 500.000,00 €. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε μήκος 3 χλμ που στόχο έχουν την βελτίωση τμήματος υφιστάμενης χωμάτινης οδού μήκους 2.200μ και τσιμεντοστρωμένης οδού μήκους 800,00μ, με την κατασκευή ρείθρων, τεχνικών διευθέτησης όμβριων υδάτων, οδοστρωσίας και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. 
  • «Βελτίωση οδικού δικτύου Κάτω Ραπτόπουλο – Παλαιοχοριγκοβο – Κέδρα», π/υ 300.000,00 €. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε μήκος 1,2 χλμ, και συγκεκριμένα από την τη γέφυρα Ρέματος Πρασιάς προς το Παλαιοχορίγκοβο με στόχο την βελτίωση της υφιστάμενης οδού, με την κατασκευή ρείθρων, τοίχων αντιστήριξης, σωληνωτών οχετών διευθέτησης όμβριων υδάτων, οδοστρωσίας και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας  

Τα παραπάνω έργα, αφού πρώτα οι όροι των προγραμματικών συμβάσεων εγκριθούν και από τον Δήμο Αγράφων, μιας και αφορούν δημοτικά οδικά δίκτυα, πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός του εγκεκριμένου από την μελέτη χρονοδιαγράμματος. 

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Με την έγκριση των όρων των προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα στην κάτω Ποταμιά Γρανίτσας και στο Παλαιχορίγκοβο – Κέδρα, αφού πρώτα ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες μελέτες και τις σχετικές αδειοδοτήσεις, προχωράμε στην δημοπράτησή τους, με στόχο να κατασκευάζονται μέσα στο 2023 ώστε να βελτιώσουμε τα ανωτέρω οδικά δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά από συμπολίτες μας».