Προκλητικός ο Έντι Ράμα μετά την δολοφονία του ομογενούς Κώστα Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, αλλά προσοχή στην παραπληροφόρηση

1598

Συνεχίζει να προκαλεί ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, μετά την στυγνή δολοφονία από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις του 35χρονου ομογενούς και την μετά από 12 ημέρες κήδευσή του. Κατά την αθρόα προσέλευση ελλήνων στην κηδεία στους Βουλιαράτες είχε διαταχθεί προκλητικός αυστηρός έλεγχος από την αλβανική αστυνομία. Στο πλαίσιο των ελέγχων δεν επέτρεψαν την είσοδο σε ένα λεωφορείο εξ αιτίας κάποιων συμβόλων, τα οποία θεώρησαν, ότι δεν έπρεπε να μπουν στη χώρα τη συγκεκριμένη μέρα. Κατέβασαν από λεωφορείο δυο επιβάτες και τους απαγόρευσαν την είσοδο για 24 ώρες εξ αιτίας τατουάζ-συμβόλων, που θεωρήθηκαν “απαγορευμένα”. Στο τέλος της κηδείας του Κώστα Κατσίφα συνέλαβαν 12 Έλληνες, ενώ τα Τίρανα χαρακτήρισαν συνολικά 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία “ανεπιθύμητα πρόσωπα”. Μένει άλλωστε αναπάντητο ερώτημα, ποιός έδωσε την τελική εντολή για την εκτέλεση του Κατσίφα.

Όμως εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την παραπληροφόρηση από διάφορα blogs, ενημερωτικά μέσα και εφημερίδες που παραποίησαν δηλώσεις και σχόλια του ίδιου όταν χρειάστηκε να απαντήσει σε σχόλιο ανώνυμου και μάλλον “προβοκάτορα” χρήστη. Γράφτηκε πως ο Αλβανός  πρωθυπουργός ονόμασε “άξεστους, ύαινες, κοράκια, γουρούνια, γαϊδούρια και βρωμερές υπάρξεις, που βεβηλώνουν τον νεκρό, καθώς και για προβοκάτορες κηδειών”, όσους έλαβαν μέρος στην κηδεία Κατσίφα. Τα πράγματα βέβαια δεν έχουν ακριβώς έτσι. Όταν ο Έντι Ράμα προκλήθηκε από διαδικτυακό χρήστη με το ψευδώνυμο Lucky Boy London που διαμαρτυρήθηκε προς τον ίδιο, “να παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τα πράγματα στη θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος”. Η πραγματική δήλωση του Έντι Ράμα έχει ως εξής: “ Η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει  ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε  για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία  και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τη χώρα και τη γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσύ μην χρησιμοποιείς τον όρο “Έλληνας”, γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο “Αλβανός”. Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο “Έλληνας”, είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας. Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτιλίζεται η Αλβανία από κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν  και βεβηλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους, ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά  στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγιο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σ.σ. η Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει τη δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαϊδούρια.

Είναι φανερό πως κάπως έτσι με την παραπληροφόρηση και την προβοκάτσια ενισχύεται ο εθνικισμός και ο εξτρεμισμός. Ο ισχυρός του παιχνιδιού απέναντι στην Αλβανία αυτή την στιγμή είναι η Ελλάδα και δεν χρειάζεται να σηκώνουμε άσκοπα τους τόνους..!

 

                                                                Κώστας Μπουμπουρής

                                                             Αστυν.Δ/ντής ε.α.- Συγγραφέας

                                                                 (k.boubouris@yahoo.gr)