Στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε το 1ο αναπτυξιακό camp και σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Καρπενησίου και του ΣΕΓΑΣ, ενώ τώρα σειρά πήρε το προπονητικό camp των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, για αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας.

Στο πλαίσιο του camp oι πρωταθλητές και οι προπονητές τους με χαρά δέχτηκαν την πρόσκληση της ΠΕ Ευρυτανίας να επισκεφτούν σχολικές μονάδες της περιοχής και να βρεθούν κοντά στους μαθητές.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων είχε ως εξής: Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου, Αλκιβιάδειο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς και 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου. Παράλληλα το 1o ΕΠΑΛ Καρπενησίου παρακολούθησε την πρωινή προπόνηση των πρωταθλητών και με την ολοκλήρωσή της οι μαθητές συναντήθηκαν με τους αθλητές και προπονητές της αποστολής.

Τις αντιπροσωπείες των αθλητών υποδέχτηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. Η δράση στέφθηκε με επιτυχία προσφέροντας πολύτιμες εμπειρίες και ερεθίσματα στους μαθητές μας. Παράλληλα οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ευρυτανική φύση γνωρίζοντας και άλλες περιοχές του νομού μας.

Η ΠΕ Ευρυτανίας ανανέωσε το ραντεβού της με τους αθλητές και τους προπονητές της εθνικής για την επόμενη εβδομάδα στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο γήπεδο Ταεκβοντό Φαλήρου, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Μαραθωνίου Αθηνών με στόχο την ανάδειξη της Ευρυτανίας ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό προβάλλοντας παράλληλα και τους δρομικούς αγώνες που διεξάγονται στην περιοχή μας.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης δράσης του ΣΕΓΑΣ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Ευρυτανία είναι ευρύτερα γνωστή για τις ομορφιές που κρύβει και αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό. Εξελίσσεται πλέον και σε ιδανικό αθλητικό προορισμό, χάρη στη μακρόχρονη συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ. Το κέρδος είναι πολλαπλό, αφού φέρνουμε κοντά στη νεολαία μας εξαιρετικούς πρωταθλητές. Ανθρώπους που αποτελούν ιδανικά πρότυπα για τους νέους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ, η οποία έχει δομηθεί σε βάθος 5ετίας, έχει ήδη αποτύπωμα στην περιοχή μας, καθώς φέρνει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους αθλητές όσο και τους προπονητές για το πρόγραμμα των επισκέψεων τους στα σχολεία, καθώς και για την στήριξή τους στην επικείμενη παρουσία μας στην έκθεση στο Μαραθώνιο η οποία θα προβάλει την Ευρυτανία σε χιλιάδες επισκέπτες».