Προετοιμασία: 40’ | Ψήσιμο: 45’| Μερίδες: 10-12

Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι  κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

250 γραμ. χοιρινό κιμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

2 πρέζες κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

100 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια

100 γρ. πικάντικο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Για την αλμυρή βασιλόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το δαμάσκηνο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή. Γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα τυριά και καλύπτουμε με το πάνω φύλλο την πίτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το φλουρί.

Πηγή: www.mamapeinao.gr