Με δελτίο τύπου του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση της πανδημίας του covid-19, αλλά και της δεύτερης φάσης που αναμένεται αυτό το χειμώνα. Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας επιβεβαιώνεται καθημερινά σε όλους τους τομείς και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την κοινωνία. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, φαίνονται από τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων και  είναι   αποκλειστικά υπεύθυνη και υπόλογη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να σκύψει το κεφάλι και να παρουσιάσει επιτέλους ένα σοβαρό και ουσιαστικό σχέδιο για τη διαχείριση της 2ης φάσης της πανδημίας, εμφανίζεται ακόμα πιο αλαζονική και αδιάλλακτη. Με όπλο τη βία και την καταστολή επιχειρεί να απαντήσει στα προβλήματα κοινωνία, κρύβοντας πίσω από το δόγμα νόμος και τάξη της δικές της αστοχίες και αδυναμίες. ΜΑΤ υποδέχονται με γκλόμπ και ξύλο τις  κινητοποιήσεις των υγειονομικών που διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα, οι μαθητές κατηγορούνται καθημερινά ως οι αρνητές της μάσκας και    ψεκάζονται με χημικά, οι καταλήψεις αναδεικνύονται ως το μείζον πρόβλημα της χώρας . Μια ολόκληρη κοινωνία, μετατρέπεται από κατήγορος σε κατηγορούμενο για  ό,τι συμβεί από δω και πέρα.

Η πραγματικότητα όμως είναι αδιάψευστη και το κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχούς επιστροφής στην κανονικότητα που οι άριστοι προσπάθησαν να χτίσουν με τη συνδρομή πλείστων ΜΜΕ, με την «ευγενική χορηγία» Πέτσα, μέρα με τη μέρα καταρρέει. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει τη συζήτηση , οι εγκληματικές της ευθύνες δεν μπορούν πλέον να κρυφθούν. Η παντελής έλλειψη μέτρων στα σχολεία τα μετατρέπει σε υγειονομικές βόμβες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει παντελώς ανοχύρωτο απέναντι την επέλαση της πανδημίας χωρίς να μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται, ευάλωτες ομάδες με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο του Άγιου Παντελεήμονα αφήνονται στο έλεος, χιλιάδες εργαζόμενοι βιώνουν ήδη τις συνέπειες από τις νεοφιλεύθερες επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο της εργασίας.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και πολύ γρήγορα θα λογοδοτήσει για τα  ψέματα του απέναντι στην κοινωνία. Οι αυταρχικές πολιτικές που εφαρμόζονται σύντομα θα μετατρέψουν την κοινωνική δράση σε αντίδραση και τότε η ΝΔ θα κληθεί να απολογηθεί για την αμετροέπεια της.»