Τι δηλώνει η Πρόεδρος του Τμήματος στον Ευρυτανικό Παλμό

Η ανακοίνωση των Βάσεων 2021 από το υπουργείο Παιδείας έκρυβε εκπλήξεις και άνοδο στα περισσότερα Πανεπιστημιακά Τμήματα, όπως αναμενόταν, με πολλά τμήματα να έχουν κάτω από δέκα εισακτέους.

Στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Καρπενησίου παρατηρήθηκε άνοδος των Βάσεων κατά 1.725%, αλλά μόνο ένας επιτυχών από ημερήσιο Λύκειο, την ώρα που οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 171. Η βάση εισαγωγής άγγιξε τα 11.406 μόρια από 625 το 2020 και οφείλεται στην Ελάχιστη βάση Εισαγωγής.

Βέβαια, αναμένονται αρκετοί περισσότεροι φοιτητές και από άλλες κατηγορίες, αλλά οι αντιδράσεις υπήρξαν πολλές.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι στα στατιστικά προτιμήσεων το τμήμα του Καρπενησίου αποτέλεσε την υψηλή προτίμηση (1η & 2η) για πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ δηλώθηκε από πολλούς άλλους.

Αυτό ακριβώς μας τόνισε και η Πρόεδρος του Τμήματος κα Αναστασία Παντέρα, η οποία δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό:

«Προς αποκατάσταση των όσων αναφέρονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για το Τμήμα Δασολογίας & Δ.Φ.Π. του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

·    Το Τμήμα δεν έχει έναν, αλλά πάνω από 30 εισακτέους. Ο «ένας» προέρχεται από ημερήσιο γενικό λύκειο.

·    Η βάση εισαγωγής στο Τμήμα (11406 μόρια) ανέβηκε σημαντικότατα από τα προηγούμενα έτη, και είναι αρκετά ικανοποιητική.

·    Τα στατιστικά στοιχεία, βάσει των όσων ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, δείχνουν ότι σχεδόν το σύνολο των εισαχθέντων είχαν πρώτη ως και τρίτη επιλογή το συγκεκριμένο Τμήμα.

·    Ο αριθμός των 30 που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πρώτου έτους  είναι πολύ ικανοποιητικός για να προσφερθεί η πλέον κατάλληλη εκπαίδευση των νέων φοιτητών».