Τα μέτρα προστασίας των καταστημάτων

Με λίστα αναμονής τα κομμωτήρια

Γεγονός είναι πλέον η πρώτη βδομάδα άρσης των αυστηρών μέτρων της Κυβέρνησης με τα πρώτα καταστήματα να έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό, υποδεχόμενοι τους πρώτους πελάτες τους από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020. Οι πολίτες του Καρπενησίου παρουσιάζονται γενικά μουδιασμένοι, με τα κομμωτήρια όμως και τα κέντρα αισθητικής να έχουν πάρει φωτιά, αλλά τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων αλλά και των πελατών τους. Ποια είναι όμως η συμπεριφορά των πολιτών και ποια τα συναισθήματα των καταστηματαρχών στο Καρπενήσι; Γνωστή επιχειρηματίας που διατηρεί κομμωτήριο στην πόλη του Καρπενησίου αναφέρει «Έφτασε αισίως ο καιρός να ανοίξουν ξανά οι πόρτες της επιχείρησής μας, με υγεία πάνω απ’ όλα! Στο κομμωτήριό μας τηρούνται κατά γράμμα όλα τα μέτρα προστασίας, με την απολύμανση των εργαλείων μας, τον αερισμό του χώρου μετά από την εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη και κυρίως κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις!!! Μετά την πρωτοφανή δοκιμασία ερχόμαστε όλοι ορεξάτοι για δουλειά, αλλά ΠΑΝΤΑ προσεκτικοί! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι πελάτες μας είναι ψύχραιμοι και ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες μας. Μπορεί ο νομός μας να παραμένει αλώβητος από τον νέο ιό, όμως όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο και για την ασφάλειά μας.»

Η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ, χωρίς να συναντά κανείς πολλούς πεζούς στην κεντρική πλατεία και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με αυτοκίνητα, τα οποία αυξήθηκαν στους δρόμους.

Στα χωριά των Αγράφων, παρόλο που δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα καταστήματα, όπως κομμωτήρια ή καταστήματα με αθλητικά είδη, η κίνηση ήταν αρκετά μεγάλη στους δρόμους ολόκληρου του Δήμου. Οι Αγραφιώτες, απ’ ό,τι φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν την ελεύθερη μετακίνηση για να κάνουν δουλειές που είχαν αφήσει πίσω όλον αυτόν τον καιρό αλλά και να βρεθούν κοντά στη φύση που τόσο αγαπούν. Φυσικά η Τράπεζα στο Ραπτόπουλο και τα σούπερ μάρκετ ήταν οι πρώτες προτεραιότητες κι εδώ.