Ξεκίνησε χθες, Τρίτη 9 Ιουνίου, το (ψηφιακό) 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με την εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το συνέδριο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες με 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα, που θα μεταδίδεται από το Ζάππειο Μέγαρο. Το συνέδριο «Η Επόμενη Μέρα», όπως ονομάζεται, επικεντρώνεται στις προκλήσεις και τις δράσεις της μετά κορωνοϊό εποχής. Οι τέσσερις άξονες συζήτησης του συνεδρίου είναι: η υγεία, η οικονομική μεταρρύθμιση, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 14.25 θα γίνουν μια σειρά από διαδικτυακές ομιλίες σε σχέση με το πως μπορεί ο ψηφιακός να βοηθήσει τον τουρισμό. Αιτία η επιτάχυνση στην Ψηφιακή Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και ο ρόλος της Τεχνολογικής Προόδου στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων και του διττού συστήματος εκπαίδευσης, και στην εξέλιξη της ανταγωνιστικής ανάπτυξης. Ομιλητές θα ο Υπουργός Τουρισμού, Ελληνικής Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης, η Μαρία Φούντα- Country Marketing Manager Ελλάδα, Ρουμανία, Ουκρανία, η Άσπα Παλιμέρη- Country Manager, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα, Mastercard, η Μαρία Θεοφανοπούλου, Ιδιοκτήτης του Greek Travel Pages και ο Καρπενησιώτης Βαγγέλης Βλάχος, CEO, Develop Athens και συνεργάτης του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων.