Εγκαίνια, ομιλίες και παρουσιάσεις συνδυασμών

Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και οι συνδυασμοί σε Καρπενήσι και Άγραφα βρίσκονται σε πολιτικό αναβρασμό και προχωρούν σε παρουσιάσεις συνδυασμών, εγκαίνια εκλογικών κέντρων, αλλά και ομιλίες σε ετεροδημότες, σε έντονο συχνά κλίμα.

Εγκαίνια Εκλογικών Κέντρων στο Καρπενήσι

Σουλιώτης, Κακαβάς και Μπακογιώργος στις επάλξεις

‘Δύναμη Ανανέωσης’

Αναφορικά με το Καρπενήσι ο σημερινός και ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξε το εκλογικό του κέντρο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ζηνοπούλου, ώστε οι δημότες να έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τους υποψηφίους του συνδυασμού ‘’Δύναμη Ανανέωσης’’. Μάλιστα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 σύσσωμα τα μέλη του συνδυασμού του Νίκου Σουλιώτη βρέθηκαν στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα. Εκεί παρουσίασε όλους τους υποψηφίους του και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της Βουλευτού Ευρυτανίας κας Θωμαΐδος Οικονόμου και πλήθους ετεροδημοτών παρουσίασε τις βασικές θέσεις του προγράμματός του, αλλά και τα έργα που μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος ως Δήμαρχος Καρπενησίου.

‘Αλλαγή Πορείας’

Από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός του επίσης υποψήφιου Δημάρχου Καρπενησίου Χρήστου Κακαβά ‘’Αλλαγή Πορείας’’ ανακοίνωσε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοσμά Αιτωλού και Αθανασίου Καρπενησιώτη, όπου αυτά πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00. Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού με μήνυμα ‘’Αλλάζουμε Πορεία, κάνουμε Νέο Ξεκίνημα!’’ καλεί τους δημότες να παρευρεθούν στα εγκαίνια. Εκεί θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, αλλά και του πολιτικού προγράμματος του συνδυασμού, το οποίο έχει ήδη κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο γενικότερα. Επίσης την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 ο Χρήστος Κακαβάς θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας στην πλατεία Διάκου, για τους ετεροδημότες της Λαμίας.

‘Λαϊκή Συσπείρωση’

Μαζική εκδήλωση όπου παρουσίασε τις θέσεις της για τις επερχόμενες εκλογές πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Περσεφόνη (Φόνη) Τσιμάκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο, η οποία ανέφερε ότι η συνεργασία της με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ήρθε ως επιστέγασμα της συνεργασίας στα κινήματα για την υπεράσπιση του ευρυτανικού περιβάλλοντος, κορύφωση της οποίας ήταν το μεγάλο πανευρυτανικό συλλαλητήριο στο Καρπενήσι την 1η Αυγούστου 2021.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας αφού τα απαραίτητα έργα υποδομής θεωρούνται κόστος. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιφερειακή αρχή της Στ. Ελλάδας η οποία όταν βάζει στη ζυγαριά από τη μια τις λαϊκές ανάγκες και από την άλλη το επιχειρηματικό κέρδος, επιλέγει πάντα το επιχειρηματικό κέρδος.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Μπακογιώργο, υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος με συγκεκριμένα παραδείγματα έδειξε πως εξειδικεύεται η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Καρπενησίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανακούφιση της ζωής των δημοτών.

Ανέφερε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στις εκλογές για μια απλή καταγραφή δυνάμεων αλλά διεκδικεί το Δήμο. Διεκδικεί να διοικήσει γιατί είναι ο μόνος συνδυασμός που εκφράζει τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Άγραφα

Με αέρα νίκης η παρουσίαση των υποψηφίων του Αλέξη Καρδαμπίκη

Δριμύ κατηγορώ για την παλιότερη δήλωση Μπαμπαλή ότι τα Αιολικά θα μπουν σε Νιάλα και Βοϊδολίβαδο

‘Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων’

Σε πανηγυρικό κλίμα παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του ο σημερινός και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στην κατάμεστη πλατεία της Παλαιοκατούνας Αγράφων, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να δηλώσει συμπόρευση, με κεντρικό σύνθημα ‘’Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Ενώνουμε τους Αγραφιώτες!».

Στην ομιλία του ο Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στην πορεία που χάραξε ο Δήμος Αγράφων μέχρι σήμερα, στις αλλαγές, αλλά και στις βελτιώσεις στις οποίες προέβη η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας, καθώς επίσης και στην επίτευξη της εξωστρέφειας του Δήμου, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Κλείνοντας την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον έτερο υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή αναφέροντας τα εξής για το θέμα το αιολικών πάρκων: «Αν κάποιοι ονειρεύονται εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα ας το ξεχάσουν! Δεν μπορούν στο βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων να καταστρέφουν ψηλές βουνοκορφές […]. Η παράταξη του κ. Μπαμπαλή κρατά σιγή ιχθύος για τα αιολικά. Παλαιότερα σε δηλώσεις του στην τηλεόραση είχε πει ότι τα αιολικά πάρκα σε Νιάλα και Βοϊδολίβαδο θα μπουν, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς το κίνημα, χωρίς όλους εσάς που τους απαξίωναν. Τώρα πια είμαστε υποψιασμένοι και έμπειροι, γιατί πλέον οι εχθροί έρχονται με τη μορφή φίλου, που μάλιστα κάνει πολλά και πλούσια δώρα.» Από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο κ. Καρδαμπίκης ανακοίνωσε ότι ξεκινά περιοδεία με κλιμάκιο των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων στα χωριά και των πέντε Δημοτικών Ενοτήτων: (Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου, Βίνιανης και Φραγκίστας). Επιθυμία τους είναι να συναντηθούν ξανά από κοντά, με όλους τους συνδημότες, για να διεκδικήσουν και να αντιμετωπίσουν μαζί τα προβλήματα της καθημερινότητας.

‘Ανανέωση Προοπτική’

Από την άλλη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής παρουσίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του  ‘’Ανανέωση Προοπτική’. Ο κ. Μπαμπαλής όπως έχει δηλώσει θα συμπορευτεί με την επικεφαλής του παλιού συνδυασμού “Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων” Χρύσα Σουλιώτη, η οποία κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλάι του. Ο κ. Μπαμπαλής έκανε την παρουσίαση του Συνδυασμού του, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 στο Ραπτόπουλο.