Συνέδριο με θέμα “Κλιματική αλλαγή- Σύνδεση μεταξύ Διατροφής και Περιβάλλοντος μέσω της Βιοποικιλότητας και της Αειφορίας” πραγματοποιήθηκε στην Άρτα το Σαββατοκύριακο 5- 7 Μαΐου.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σκουφά με συνδιοργάνωση του Δικτύου “Πίνδος” μαζί με το Δήμο Νικολάου Σκουφά και το Πράσινο Ταμείο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, Δήμαρχοι μέλη του Δικτύου, καθηγητές αλλά και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες, καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο ήταν τα εξής: «Συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία (φυτική και ζωική παραγωγή)», «Νέες Συνεργασίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ», «Κυκλική Οικονομία», «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στις Καλλιέργειες, τα Δάση και την Βιοποικιλότητα» και «Βιώσιμη Γεωργία και Τρόφιμα». Μετά το πέρας του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως στο Γεφύρι της Άρτας, στο Πέτα, αλλά και στον Αμβρακικό Κόλπο.