Ποιο το πόρισμα της Αστυνομίας

Γιατί η οικογένεια ζητάει δικό της πραγματογνώμονα

Από τον ήχο σειρήνων ξύπνησε η πόλη του Καρπενησίου το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, το πρωί, όταν βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του, σε ερημική περιοχή του περιφερειακού του Ξηριά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ακούστηκε πυροβολισμός και κρότος από ανάφλεξη οχήματος, γεγονός που οδήγησε τους γείτονες να καλέσουν την Αστυνομία, η οποία και έσπευσε στο σημείο. Εκεί το θέαμα ήταν φριχτό, αφού οι άνδρες της Ασφάλειας Καρπενησίου αντίκρυσαν το πτώμα νεαρού άνδρα, ο οποίος βρέθηκε καμμένος μέσα στο αυτοκίνητό του σε απόμερο μέρος, λίγο πιο πάνω από τον περιφερειακό δρόμο του Άνω Ξηριά. Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο όπου βρισκόταν το όχημα και απομακρύνθηκε η σωρός, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί αναγνώρισαν το όχημα του νεαρού άνδρα.

Η ταυτοποίηση

Ύστερα από αρκετές μέρες και την τήρηση των σχετικών διαδικασιών, χθες Τρίτη 25/02 στις 5 μμ, έγινε η ταυτοποίηση της σωρού, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε και τυπικά ότι πρόκειται για τον Γιώργο Κατσιάδα, 30 ετών, μόνιμο κάτοικο Καρπενησίου και χειριστή μηχανημάτων. Η ταυτοποίηση έγινε με τη μέθοδο ταυτοποίησης του DNA του με γενετικό υλικό από τον πατέρα του νεαρού και με τη μέθοδο ταυτοποίησης της οδοντοστοιχίας συγκριτικά με οδοντιατρικό υλικό από εξετάσεις που είχε κάνει το περασμένο έτος σε οδοντιατρείο της πόλης.

Το πόρισμα της Ασφάλειας Καρπενησίου

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ευρυτανίας, η οποία μετά από διεξοδική έρευνα των ενδείξεων και των μαρτυριών, κατέληξε στο πόρισμα ότι επρόκειτο για αυτοχειρία και έτσι αποκλείει κάποια άλλη αιτία θανάτου, όπως το ατύχημα ή η εγκληματική πράξη. Αναμένεται ακόμη το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο όχημα.

Η οικογένεια ζήτησε δικό της τεχνικό σύμβουλο

Η οικογένεια του άτυχου νέου, βιώνοντας το δικό της δράμα και θέλοντας να εξακριβώσει και να επιβεβαιώσει κάθε στοιχείο της απώλειας του παιδιού τους, όρισε δικό της τεχνικό σύμβουλο, στην προκειμένη περίπτωση ιατροδικαστή, όπως επιτρέπει ο νόμος, ο οποίος ήταν παρών στην νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην Αθήνα. Η νεκροτομή έδειξε ότι προηγήθηκε ο πυροβολισμός και ακολούθησε η φωτιά, η οποία πιθανώς να προκλήθηκε από υπερθέρμανση του αυτοκινήτου, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες δούλευε σε υψηλές στροφές για πολλή ώρα. Όσον αφορά το αυτοκίνητο, η οικογένεια θα λάβει πόρισμα από τον πραγματογνώμονα του οχήματος.

Το προφίλ του 30χρονου

Όλα δείχνουν ότι ο άτυχος νέος ήταν άτομο χαμηλών τόνων, εσωστρεφής που δεν ανοιγόταν εύκολα στους άλλους, αλλά και δεν είχε δώσει ποτέ κάποιο αρνητικό δείγμα με την συμπεριφορά του. Δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία και δεν είχε παραβατική συμπεριφορά.

Σήμερα η κηδεία

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι για τον 30χρονο Καρπενησιώτη Γιώργο Κατσιάδα που βρήκε τραγικό τέλος. Θα οδηγηθεί σήμερα στην τελευταία του κατοικία παρουσία στενών συγγενών και φίλων. Αντί στεφάνων η οικογένεια ενημέρωσε ότι θα υπάρχει στην είσοδο τη εκκλησίας κουμπαράς, όπου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν με σκοπό να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η Αστυνομία θα συνεχίσει την έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.